به گزارش روز سه شنبه ایرنا، بانک مرکزی چین (بانک خلق) در تازه ترین اطلاعیه خود در مورد ممنوعیت رمز ارزها می گوید: همه ارزهای رمزنگاری شده از جمله بیت کوین و تتر، جزو ارزهای فیات (کاغذی) نیستند و نمی توانند در بازار عرضه شوند، موضوعی که باعث شد تا این بازار در چند روز گذشته دچار ریزش ۱۰ تا ۲۰ درصد شود.
بر اساس بیانیه ای که بانک مرکزی چین در این مورد منتشر کرده است، «چین برای ریشه کن کردن خرید، فروش و استخراج ارزهای رمزنگاری شده برنامه جدی دارد و این اقدام با هدف دستیابی به اهداف کربن صفر انجام می شود.»
چین در سال جاری در میان نگرانی های شدید در مورد خطرات تقلب، پولشویی و مصرف بیش از حد انرژی، نظارت شدیدی بر صنعت رمزنگاری انجام داده است.
مقامات چینی قصد دارند معاملات رمزنگاری شده را به دلیل ارتباط با کلاهبرداری، پولشویی و مصرف بیش از حد انرژی متوقف کنند. چین در حال حاضر قوانینی دارد که بانک ها را از ارائه خدمات مربوط به رمزنگاری منع می کند. برای دور زدن چنین قوانینی، معامله گران چینی به سکوهای فرابورسی و صرافی های ثبت نشده در داخل این کشور نقل مکان کرده اند.
«فواد رزاق زاده» تحلیلگر موسسه ThinkMarkets هشدار داد که به دلیل محدودیت های اعمال شده از چین، بیت کوین به سطح ۴۰ هزار دلار یا پایین تر می رود. رویکرد سختگیرانه چین بخشی از دلایلی است که باعث شد قیمت بیت کوین در ماه مه سقوط کند و برای بازگرداندن بالاترین سطح قبلی خود به بالای ۶۰ هزار دلار تلاش کند.
این کارشناس در یادداشتی خطاب به مشتریان خود نوشته است: "شرایط فعلاً به سمت منفی حرکت کرده، اقدامات چین بزرگترین دلیلی است که احتمال دارد قیمت ها را برای مدتی تحت فشار نگه دارد. "
مصرف زیاد انرژی برای استخراج ارز بخشی از دلایلی است که چین را وادار به این محدودیت ها کرده است. در بیانیه ای جداگانه، آژانس برنامه ریزی اقتصادی چین گفت که ریشه کن کردن استخراج ارز رمزنگاری شده یک کار فوری است.
بر اساس آماری که روزنامه گلوبال تایمز منتشر کرده است، بیش از سه چهارم عرضه بیت کوین در جهان در چین انجام می شود اما این فرایند مقادیر زیادی برق مصرف می کند و انرژی تولید شده توسط کارخانه های زغال سوز که سهم بزرگی در آلودگی هوای این کشور دارد در صنعت رمز ارز مصرف می شود.
بانک مرکزی چین در بیانیه خود افزوده است: کسانی که در این حوزه کار می کنند به دلیل انجام فعالیت های غیرقانونی مرتبط مرتکب جرم شده اند و تحت تعقیب قرار می گیرند.
این بیانیه همچنین می گوید «تمام فعالیت های مالی غیرقانونی به شدت ممنوع است و مطابق قوانین حذف خواهد شد.»
علاوه بر بانک مرکزی، ۱۰ نهاد دولتی دیگر از جمله کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی (NDRC)، وزارت صنعت و فناوری اطلاعات و وزارت امنیت عمومی چین هم استخراج ارزهای رمزنگاری شده را به عنوان بخشی که باید حذف شود اعلام کرده اند.
اگرچه در آوریل ۲۰۱۹، کمیسیون توسعه و اصلاحات ملی چین، استخراج ارز رمزنگاری شده را به دلیل نگرانی هایی از جمله اتلاف انرژی و تنظیم مقررات، در لیست اولیه صنایع مورد نظر برای حذف قرار داد و طبق نسخه نهایی منتشر شده در ماه نوامبر امسال هم استخراج ارز رمزنگاری شده را از لیست حذف کرد، اما سرکوب فعالیت های ماینینگ و معاملات رمزنگاری در چین ابتدا در ماه مه امسال آغاز شد. آن زمان اولین باری بود که مقامات چین استخراج رمزنگاری را ممنوع کردند.
اواخر آوریل ۲۰۲۱، منطقه خودمختار مغولستان داخلی واقع در شمال چین اعلام کرد که برای کاهش انتشار کربن در منطقه، مزارع استخراج ارز رمزنگاری شده که از سوخت های فسیلی استفاده می کنند را تعطیل خواهد کرد.
همچنین طی چند ماه گذشته، چندین مرکز استخراج ارزهای مجازی بزرگ در چین از جمله در استان سیچوان در جنوب غربی چین و منطقه خودمختار مغولستان داخلی چین تعطیل شده اند.
قیمت هر بیت کوین در حال حاضر حدود ۴۳ هزار دلار است، در حالی که این رقم پیش از کاهش قیمت در سه ماه گذشته حدود ۶۳ هزار دلار بود.
اقدامات چین در ماه های اخیر باعث کاهش ارزش این بازار شده است اما در نهایت کارشناسان معتقدند صدور گاه و بیگاه دستورالعمل های ممنوعیت استخراج رمز ارزها در چین، تاثیر کوتاه مدتی بر فعالیت های معاملاتی ارزهای رمزنگاری شده خواهد داشت اما این تاثیرات طولانی مدت نخواهد بود و رمز ارز به عنوان یک بازار دیجیتال همچنان به فعالیت خود ادامه خواهد داد.