سنندج - ایرنا - معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان گفت: کارگروه تنظیم بازار محصولات کشاورزی قیمت گوشت گوساله در استان را ساماندهی کند. 

به گزارش ایرنا، خالد جعفری روز یکشنبه در جلسه کارگروه تنظیم بازار محصولات کشاورزی استان اظهار داشت: بنابر تصمیمات و صلاحدید سران سه قوه اجرای قانون انتزاع به وزارت صمت واگذار شد و حال مجددا به وزارت جهاد کشاورزی واگذار شده است. 

وی با اشاره به اینکه اصل بازار در اختیار وزارت صمت است، اضافه کرد: برای اینکه در تامین کالاهای اساسی مشکلی پیش نیاید کارگروه تنظیم بازار استان کماکان در سازمان صمت باقی می ماند و فقط دبیرخانه کارگروه تنظیم بازار محصولات و فرآورده های کشاورزی در سازمان جهاد کشاورزی استان تشکیل می شود. 


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان بر کنترل و نظارت مشترک بر بازار استان تاکید کرد و گفت: بر اساس گزارش های ارائه شده روند مناسبی در توزیع نهاده های دام و طیور در استان برقرار شده است. 

جعفری یادآور شد: با توجه به وضعیت خشکسالی پیش آمده کمبودهایی در راستای تولید جو وجود دارد لذا باید پیگیری لازم برای تامین آن از سوی سازمان جهادکشاورزی استان انجام شود. 

وی با اشاره به اینکه اکنون مازاد بر نیاز استان مرغ تولید می شود، اظهار داشت: اگر بتوانیم شفافیت بیشتری ایجاد کنیم از سو استفاده احتمالی جلوگیری می شود. 


معاون هماهنگی امور اقتصادی استاندار کردستان افزود: در مرکز استان  عده ای چوبدار و دلال دام هایی را گران تر می خرند و تحویل کشتارگاه می دهند و همین منجر به افزایش قیمت گوشت قرمز در بازار شده است. 

جعفری با اشاره به اینکه بر اساس آمار مرکز آمار ایران در مرداد ماه امسال کردستان رتبه ۹ کشور را در قیمت گوشت گوساله داشته است، ادامه داد: قیمت گوشت گوساله در استان به ویژه در سنندج، قروه و دهگلان نسبت به استان های همجوار بالاتر است و این مهم باید توسط کارگروه تنظیم بازار محصولات کشاورزی استان اصلاح و ساماندهی شود. 

وی با بیان اینکه ثبات خوبی در بازار استان وجود دارد، گفت: امیدواریم اقدامات مطلوبی در سطح کشور در راستای تعدیل قیمت ها و افزایش قدرت خرید مردم انجام شود. 

رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت کردستان هم در این جلسه اظهار داشت: علت گران بودن قیمت گوشت قرمز در استان نسبت به استان های همجوار همواره یکی از موضوعات مطرح شده در جلسات تنظیم بازار است. 

محمد دره وزمی افزود: فرایند و چرخه ای از زمان تولید تا عرضه گوشت قرمز در بازار طی می شود که در این مسیر افزایش قیمت به جیب دلالانی می رود که نه پروانه صنفی و نه تولیدی دارند. 

وی یادآور شد:  معتقدم تنها راهکار کاهش قیمت گوشت قرمز در کردستان اصلاح زنجیره تولید این محصول در استان است. 

رییس سازمان صنعت،معدن و تجارت کردستان گفت: ۶۰۰ تن برنج تایلندی و هندی به ترتیب به قیمت هر کیلوگرم یک میلیون و ۱۰۰ هزار ریال و یک میلیون و ۷۰۰ هزار ریال برای ماه های محرم و صفر در استان تامین شده است. 

دره وزمی با اشاره به اینکه مساجد و هیات های مذهبی استان تا پایان ماه صفر فرصت دارند به صورت عمده اقدام به تحویل اقلام تعیین شده در این ماه ها کنند، گفت: اگر بعد از این زمان استقبالی از این کالاهای اساسی نشود به طور مستقیم بین شهروندان توزیع می شود. 

کشف بیش از یک میلیون قطعه جوجه یک روزه قاچاق در کردستان

دبیرکمیسیون مبارزه با قاچاق کالا و ارز کردستان در این جلسه اعلام کرد: از ابتدای سال جاری تا پایان شهریور ماه بیش از یک میلیون قطعه جوجه یک روزه توسط مرزبانی کشف ‌شده است. 

علی خداویسی اضافه کرد: اگر همه سامانه های مرتبط با حوزه تولید و عرضه فعال باشد دیگر دلالان از سایر استان ها جوجه یک روزه را راهی کردستان برای قاچاق نمی کردند. 

وی یادآور شد: مهمترین مشکل در قاچاق جوجه یک روزه جزء تبصره چهار ماده ۱۸ قانون مبارزه با قاچاق نیست و این مهم باید از سطح کشور پیگیری شود که با این اقدام بسیاری از مشکلات این حوزه برطرف می شود.