بهگزارش ایرنا، محمدحسن طالبیان روز یکشنبه در بازدید از کاروانسراهای استان سمنان که قرار است در فهرست کاروانسراهای ایران ثبت جهانی شود، ابراز داشت: نبود مداخله در حریم اثر، یکپارچگی، برخورداری از برنامههای کوتاهمدت، میانمدت و بلند مدت برای اجرا از دیگر موارد مهمی است که مورد بررسی ارزیابان ثبت جهانی قرار میگیرد.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی افزود: حفظ اصالت بنا از دیگر مؤلفههای مهم ثبت جهانی است.
وی ادامه داد: اهمیت دادن جامعه محلی، دهیاری، شهرداری و سایر مسئولان مرتبط به اثر تاریخی، نقش مهمی در ثبت جهانی اثر دارد.
مشاور وزیر میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی تاکید کرد: وفاق مسئولان و جامعه محلی در حفاظت و معرفی اثر تاریخی از دیگر مؤلفههای مهم در ثبت جهانی یک اثر تاریخی است.
کاروانسراهای استان سمنان آماده میزبانی از ارزیابان یونسکو
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان نیز در این بازدید گفت: روند ساماندهی کاروانسراهای میاندشت، عباسآباد، میامی و قصر بهرام و کاروانسرای سنگی و آجری آهوان برای حضور ارزیابان یونسکو در حال انجام است.
حمیدرضا دوستمحمدی افزود: تخلیه نخالهها و زبالههای داخل و اطراف کاروانسراها، پاکسازی نوشتههای متأخر بر روی بدنه کاروانسراها، مرمت درهای ورودی، نصب تابلو دوزبانه معرفی بناها پاکسازی شترخانهای بنا، شمعزنی ستونهای آسیبدیده و جمعآوری مصالح مواضع آسیبدیده برای استفاده دوباره در پیبندیها از جمله اقدامات در دست اجرا و انجام شده برای ساماندهی این کاروانسراها است.
مدیرکل میراثفرهنگی، گردشگری و صنایعدستی استان سمنان بر مشارکت و دغدغه مندی جامعه محلی برای ساماندهی و در نتیجه قرار گرفتن کاروانسراهای استان در فهرست جهانی یونسکو تأکید کرد.
به گزارش ایرنا، ۶ کاروانسرای استان سمنان شامل کاروانسرای میاندشت، عباسآباد، میامی، قصر بهرام و کاروانسرای سنگی و آجری آهوان در ردیف مجموعه کاروانسراهای ایران برای ثبت در فهرست یونسکو قرار دارند.