به گزارش ایرنا، مردم قم با تعظیم اربعین و بزرگداشت این رویداد، پاسدار حقیقت و فرهنگ شهادت و تحقق عدالت در برابر شبهات و تبلیغات شبانه روزی دشمنان هستند.
امسال مانند ۲ سال گذشته بدلیل محدودیتهای کرونایی و نگرانیهای ناشی از شیوع مرگبار ویروس کووید ۱۹، امکان سفر و حضور بسیاری از مردم ولایت مدار استان در پیاده روی اربعین فراهم نشد به همین منظور جمعی از مردم با حضور در مسیر بین حرم مطهر حضرت فاطمه معصومه(س) و مسجد مقدس جمکران به عنوان بزرگترین بلوار معنوی جهان به یاد پیاده روی حماسی اربعین عزاداری می کنند.
برپایی مراسم عزاداری به زبان های عربی و اردو در حرم مطهر بانوی کرامت با رعایت پروتکلهای بهداشتی در حال انجام است و در گوشه ای از حرم مطهر نیز ثبت نام زیارت نیابتی در روز اربعین توسط خادمان حرم حضرت معصومه(س) از زائران و مجاوران جامانده پیاده روی اربعین انجام می گیرد.
در صحن جواد الائمه(ع) حرم مطهر نیز نمایشگاهی به مناسبت روز اربعین برپا شده و عکس های قدیمی و جدید هنرمندان از پیاده روی اربعین در معرض دید علاقه مندان قرار گرفته است، همچنین زیارت اربعین امام حسین(ع) نیز همزمان با ظهر روز این روز بعد از نماز ظهر و عصر خوانده می شود.
در مسجد مقدس جمکران و برخی بقاع متبرک امامزادگان قم نیز آیین های مشابهی با حضور زائران و مجاوران با پایبندی به شیوه نامه های بهداشتی در حال برگزاری است.
کالبد و فضای شهر قم رنگ ماتم به خود گرفته و پرچم و بیرق های سیاه در معابر، کوچه ها و سردرب منازل با وزش ملایم نسیم به حرکت در می آید. نوای دل انگیز نوحه و عزا از شب گذشته در مساجد، حسینیه ها و تکایا طنین انداز شده است.
سایه کرونا بر آیین های مذهبی نوع جدیدی از خدمت به عزاداران را به وجود آورده که حفظ سلامت و حراست از بهداشت زائران جلوه مشخص آن است. به دلیل شرایط ویژه کرونایی و قرارگیری قم در وضعیت نارنجی این بیماری، بسیاری از ایستگاه های صلواتی اقدام به برپایی ایستگاه سلامت در سطح شهر کرده و اقلام بهداشتی نظیر ماسک و ضدعفونی در بین عزاداران توزیع می کنند. همچنین نذورات مردم نیز با توصیه مسوولان بهداشتی به سمت توزیع اقلام بسته بندی شده و خشک معطوف شده است.