گل نساء آقامحمدی روز شنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: کمیسیون ICF تعیین شدت معلولیت توسط هر شهرستان مربوطه هریک ماه تشکیل نتایج ارزیابی در کمیسیون پزشکی شهرستانها با حضور حداقل سه نفر و حداکثر پنج نفر توسط کارشناس با نوع معلولیت مرتبط تشکیل میشود.
وی اضافه کرد: اعضای کمیسیون شامل فیزیوتراپ، کاردرمانگر، گفتار درمانگر، شنوایی شناس، روانشناس، روانپزشک و پزشک است و اعضا با توجه به نوع معلولیت در کمیسیون حضور پیدا می کنند.
این مسوول، با اشاره به اینکه معلولیت ها به ۶ گروه عمده و شایع از جمله اختلالات جسمی، حرکتی، ذهنی، بینایی، شنوایی گفتاری، اعصاب و روان و چند معلولیتی تقسیم بندی می شوند، ادامه داد: شدت معلولیت هر گروه در چهار سطح، خفیف، متوسط، شدید و خیلی شدید مشخص میشود.
وی اظهار داشت: در حوزه توانبخشی تایید کمیسیون پزشکی در راستای صدور کارت معلولیت، تشکیل پرونده و ارائه خدمات مطلوب و بهینه، معافیت سربازی و در حوزه اجتماعی تعیین شدت از کارافتادگی و برقراری مستمری ماهیانه برای توانخواه تشکیل می شود.
به گفته آقا محمدی، به رغم بیماری کرونا کمیسیون های پزشکی- توانبخشی تعیین نوع و شدت معلولیت در سطح شهرستان ها و استان با رعایت پروتکل های بهداشتی و نوبت دهی از قبل و با رعایت فاصله گذاری اجتماعی در استان بمنظور خدمت رسانی به موقع برگزار می شود.
سرپرست توانبخشی بهزیستی استان زنجان ادامه داد: کمیسون پزشکی فرآیندی است که طی آن بررسی مستندات و مدارک پزشکی دال بر اختلالات و بیماری های منجر به معلولیت انجام گرفته و ارزیابی نوع و شدت معلولیت توسط متخصصین توانپزشکی در کمیسیون پزشکی توانبخشی انجام می شود.
وی خاطرنشان کرد: سال گذشته یکهزارو ۴۱۰ پرونده توانبخشی معلولین و مددجویان بهزیستی در کمیسیون پزشکی تحت بررسی قرار گرفته و ۴۵۱ کارت ویژه افراد دارای معلولیت صادر شده و ۱۳۱ نفر نیز از معافیت سربازی بهره مند شده اند.