اسلام‌آباد- ایرنا- مدارس و نهادهای آموزشی پاکستان طی یکسال گذشته به دلیل تداوم شیوع کووید-۱۹ با تعطیلی و یا فعالیت زیرسایه مقررات سخت روبرو بود اما باکاهش نسبی شیوع این بیماری دولت پاکستان راهبردهایی رابرای تداوم فعالیت مدارس درکنار مراقبت ازسلامت دانش آموزان واجرای موثر واکسیناسیون به کارگرفته است.

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، مدارس و دیگر نهادهای آموزشی از جمله دانشگاه‌ها در شهرهای مختلف پاکستان با توجه به پایداری نسبی در شیوع ویروس کووید-۱۹ فعالیت خود را ازسرگرفته و اینبار مسوولان آموزشی مصمم به تداوم فعالیت مدارس و دانشگاه‌ها در دوران کرونایی هستند.

پاکستان طی دو ماه گذشته با موج چهارم شیوع کرونا دست و پنجه نرم می‌کرد اما این وضعیت طی ۲ هفته اخیر با توجه به آمار رسمی ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا، آرامش نسبی داشته و میزان مرگ و میر و یا ابتلا به کووید-۱۹ نیز با کاهش روبرو شده است.

ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا در پاکستان با اعلام راهبردهایی مانند آغاز واکسیناسیون دانش آموزان و تقویت خدمات سلامت در مدارس، فعالیت کامل مراکز آموزشی را از اواسط ماه جاری میلادی از سرگرفت.

وزارت آموزش و پرورش پاکستان نیز با تاکید بر جبران عقب افتادگی نظام آموزشی این کشور ناشی از بحران کرونا، چارچوبی را برای دانش آموزان جهت حضور در مدارس و نحوه فعالیت دیگر نهادهای آموزشی اعلام کرده که هدف اصلی آن حفاظت از سلامت دانش آموزان در دوران کرونا و جلوگیری از شیوع بیماری است.

واکسینه کردن دانش آموزان زیر ۱۸ سال با واکسن فایزر نیز یکی دیگر از راهکارها در پاکستان برای مراقبت از سلامت دانش آموزان و اطمینان از حضور بدون نگرانی افراد در محیط آموزشی عنوان شده است.

همزمان واکسیناسیون مسوولان مدارس و دانشگاه‌ها از جمله معلمان نیز طی ماه‌های اخیر به اجرا گذاشته شده و فعالیت معلمانی که در برابر کرونا واکسینه نشده‌اند، در محیط‌های آموزشی ممنوع می‌باشد.

موج چهارم کرونا در پاکستان باعث شد تا دولت این کشور اجرای طرح واکسیناسیون را تسریع کند و میزان خرید واکسن از خارج نیز افزایش یافت.

با توجه به برخی دستورالعمل‌های ستاد مدیریت بحران کرونا در پاکستان برای نحوه فعالیت مدارس این کشور، در برخی از مناطقی که میزان شیوع کرونا از وضعیت نسبی متوسط، بالاتر اعلام شود؛ حضور دانش آموزان در نهادهای آموزشی ۵۰ درصد خواهد بود و در برخی از مدارس نیز حضور دانش آموزان طبقه بندی شده است.

همزمان تامین واکسن‌های مورد نیاز مدارس در سراسر پاکستان به اجرا گذاشته شده و با هدف تسریع در واکسیناسیون و اطمینان از ایمنی افراد حاضر در محیط‌های آموزشی، واحدهای سیار متشکل از ماموران واکسیناسیون کرونا نیز در شهرهای بزرگ و کوچک مستقر شده‌اند.

دولت پاکستان به تمام کارکنان آموزشی، غیر آموزشی و افرادی که در جابجایی دانش آموزان دخیل هستند مهلت داده است که تا آخر ماه جاری میلادی به طور کامل در برابر کرونا واکسینه شوند، در غیر این صورت از ادامه فعالیت آنان جلوگیری می‌شود.

منابع رسمی پاکستان اعلام کردند که دولت این کشور واکسیناسیون ۷۰ میلیون نفر از مردم را تا پایان دسامبر ۲۰۲۱ هدف گذاری کرده و اطمینان دارد که تسریع این طرح کمک فراوانی به غلبه بر شیوع ویروس کرونا می‌کند.

به گزارش ستاد ملی مدیریت عملیات مبارزه با کرونا در پاکستان، طی ۲۴ ساعت گذشته ابتلای حدود یکهزار و ۴۰۰ نفر در مناطق مختلف پاکستان به ویروس کرونا ثبت شد و ۴۱ نفر از بیماران نیز جان خود را از دست دادند.

پاکستانی‌ها هفتم اسفند ۹۹ یکسالگی شیوع بیماری کووید-۱۹ در این کشور را سپری کردند. از آن زمان تا امروز یک میلیون و ۲۴۱ هزار و ۸۲۵ نفر به این ویروس مبتلا شده و ۲۷ هزار و ۶۳۸ نفر از بیماران کرونایی نیز جان باخته‌اند.