به گزارش روز جمعه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، محققان دانشگاه کوئینزلند با همکاری محققان موسسه فناوری هند در کانپور در این تحقیق بخشی از سیستم ایمنی بدن را موسوم به «سیستم مکمل» که مسئول واکنش طبیعی بدن در برابر عوامل بیماری زا و آسیب ها است، مورد بررسی قرار دادند.
به گفته محققان، هنگامی که سیستم ایمنی بدن به طور نامناسب فعال شود، باعث ایجاد بیماری های التهابی مانند سپسیس، کووید-۱۹، سکته مغزی، حملات قلبی، سرطان و بیماریهای مغزی می شود.
سپسیس بیماری خطرناکی است که در اثر واکنش بیش از حد سیستم ایمنی بدن نسبت به عفونت ایجاد میشود و به تدریج سراسر بدن را فرا میگیرد.
یک پروتئین کلیدی معروف به C۵aR۲، به دلیل توانایی آن در تعدیل بسیاری از فرآیندهای ایمنی و التهابی، یک هدف درمانی بالقوه برای درمان بیماری های مزمن است، اما درک اینکه چگونه این پروتئین به دلیل ساختار غیر معمول آن فعال می شود، برای محققان بسیار چالش برانگیز بوده است.
C۵aR۲، به جای جفت شدن با پروتئین های سیگنالینگ سلولی، در عوض به پروتئین های تنظیم کننده سیگنال معروف به پروتئین β-arrestin تکیه می کند.
محققان در این مطالعه برهم کنش میان پروتئین های C۵aR۲ و β-arrestin را در حین غربالگری مولکول هایی که ارتباط میان این دو را فعال می کنند، بررسی کردند.
آنها هنگام فعال شدن C۵aR۲، سیگنال های کلیدی و اختصاصی سلولی را پیدا کردند که ممکن است باعث افزایش واکنش سیستم ایمنی در التهاب شود. یافته های این مطالعه چارچوبی را برای اکتشاف بیشتر پروتئین های β-arrestin در زمینه پتانسیل درمانی آنها در بیماری ارائه می دهد.
اکنون محققان سرگرم طراحی مولکول های دارویی جدید با هدف C۵aR۲ برای درمان اختلالات التهابی هستند.
مشروح این مطالعه در مجله Molecular Cell منتشر شده است.