به گزارش ایرنا، محمود قنبری روز سه شنبه در جلسه ستاد تسهیل و رفع موانع تولید خراسان شمالی اظهار داشت: بر اساس گزارش مدیرعامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی و در آخرین روند رسیدگی به پرونده زمینهای واگذار شده و بررسی میزان فعالیت آنها مشخص شد که تعداد قابل توجهی از این زمینها فقط واگذار شده و هیچ عملیاتی بر روی آنها انجام نشده است.
وی تصریح کرد: از سوی دیگر تعداد بسیاری از طرحهایی که زمین دریافت کردهاند، فقط در مرحله نصب سوله یا دیوارکشی قرار دارد و نزدیک به ۱۰ سال قبل به همین منوال رها شده است.
معاون استاندار خراسان شمالی بیان کرد: بسیاری از این شرکتها فقط زمین را دریافت کرده یا عملیات اجرایی اندکی بر روی آن انجام دادهاند تا به ظاهر مشخص کنند که سرمایهگذاری بر روی زمین انجام گرفته است و مانع از بازپسگیری اراضی صنعتی شوند.
وی خاطرنشان کرد: هدف از واگذاری این زمینها رونق اشتغال بوده اما متاسفانه متقاضیان تاکنون نسبت به تحقق اهداف مورد نظر اقدامی نکردهاند که باید در اسرع وقت خلعید شود.
پیشتر، مدیر عامل شرکت شهرک های صنعتی خراسان شمالی گفته بود: ۳۰ قرارداد واگذاری زمین در شهرک های صنعتی که فعالیتی در آنها انجام نشده بود فسخ شد.
این وضعیت در شرایطی است که شهرک های صنعتی خراسان شمالی با مشکل کمبود زمین برای سرمایه گذار مواجه است و در چنین شرایطی، شرکت شهرک های صنعتی استان تصمیم جدیدی برای ساماندهی این مساله گرفت تا از سویی وضعیت زمین های بلاتکلیف داخل شهرک های صنعتی را مشخص کند و از سوی دیگر با خلع ید این زمین ها از افراد فاقد صلاحیت، زمینه ورود سرمایهگذاران جدید را فراهم کند.
خراسان شمالی ۹ شهرک و ۶ ناحیه صنعتی و یک منطقه ویژه اقتصادی دارد و از مجموع ۲۸۶ واحد صنعتی و تولیدی موجود در شهرکها و نواحی صنعتی این استان، ۲۴۰ واحد فعال و حدود ۴۶ واحد غیرفعال است.
این استان شمالشرق کشور ۸۶۳ هزار نفر جمعیت دارد که ۴۴درصد آن در روستاها سکونت دارند.