به گزارش روز سهشنبه ایرنا به نقل از تارنمای این شبکه خبری فرانسوی، «امانوئل مکرون» رئیس جمهوری فرانسه امروز سهشنبه پس از امضای قرارداد خرید کشتی های جنگی فرانسوی به یونان به ارزش سه میلیارد یورو (۳.۵۱ میلیارد دلار)، اظهار داشت که اروپا باید در دفاع از منافع خود و ایجاد ظرفیت نظامی دست از ساده لوحی بردارد.
مکرون این سخنان را در پی امضای پیمان راهبردی دفاعی و امنیتی با یونان به عنوان بخشی از تلاش ها برای افزایش خودمختاری نظامی اروپا ایراد کرد؛ پیمانی که به گفته رئیس جمهوری فرانسه پس از لغو جنجالی قرارداد خرید زیردریایی های فرانسه توسط استرالیا حتی حیاتی تر است.
مکرون در نشست خبری در کنار «کیریاکوس میتسوتاکیس» نخست وزیر یونان گفت: «این پیمان به امنیت اروپا، تقویت خودمختاری و حاکمیت راهبردی اروپا و در نتیجه صلح و امنیت بین المللی کمک می کند.
وی در این نشست همچنین تاکید کرد که تصمیم استرالیا برای لغو قرارداد خرید زیردریایی های هسته ای فرانسه، راهبرد پاریس در منطقه هند و اقیانوس آرام را تغییر نمی دهد. مکرون در ادامه گفت: لغو قرارداد تاثیر نسبتا محدودی بر فرانسه خواهد داشت.
میتسوتاکیس هم در مورد این توافق گفت: «این امر ما را برای چندین دهه به هم پیوند می زند».
دولت آتن پیش از این و در سالجاری سفارش ۲۴ فروند جنگنده رافائل ساخت "شرکت هواپیماسازی داسو" را داده و نخستین کشور اتحادیه اروپا است که هواپیمای جنگی خریداری کرده است.
فرانسه در اوایل ماه جاری و در پی لغو قرارداد خرید ۱۲ فروند زیردریایی توسط استرالیا و امضای پیمان "آکوس" میان واشنگتن، کانبرا و لندن بسیار خشمگین شد و آن را "خنجر از پشت" توصیف کرد. اما همین ماجرا باعث شد تا پاریس به بررسی دقیق تر اتحادهای دیرینه روی آورد. مکرون امروز سه شنبه برای نخستین بار و در حاشیه امضای توافق فروش کشتی جنگی به یونان، فرصت را غنیمت شمرد و خواستار خودمختاری بیشتر اروپا شد، چراکه به گفته وی واشنگتن به طور فزاینده ای منافع خود را نسبت به چین و هند و اقیانوسیه تغییر جهت داده است.
مکرون در این اظهارات تاکید کرد که اروپایی ها باید ساده لوحی را کنار بگذارند. وی افزود: «وقتی ما تحت فشار قدرت ها قرار می گیریم که گاهی اوقات (موضع آنها) سخت می شود، باید واکنش نشان داده و ثابت کنیم که قدرت و ظرفیت دفاع از خود را داریم». مکرون خاطرنشان کرد: «ما نه در پی تشدید تنش بلکه به دنبال حفاظت از خود هستیم».