به گزارش ایرنا، سعید پورعلی روز سه شنبه در آیین اختتامیه رویداد فرهنگی و هنری سپید آبی سپید صلح آبی آرامش به مناسبت هفته دفاع مقدس اظهار داشت: باید بدانیم رمز پایداری، اقتدار و عزت ملی در این است که مردم کنار مسوولان باشند و در همین راستا بنیانگذار کبیر انقلاب اسلامی و رهبر معظم انقلاب نیز رمز توفیق دفاع مقدس را همواره بر مبنای توان، ظرفیت و قدرت مردم دانستهاند.
وی افزود: در یک هفته اخیر از ظرفیت عکس، فیلم، تئاتر، ادبیات و آواهای ماندگار دفاع مقدس و عاشورایی بهره گرفتیم تا گوشههایی از آفرینش، الهام و آموزههای دفاع مقدس در عرصه هنر را به نظاره بنشینیم و برگزاری با شکوه همه رویدادها بیانگر این مهم است که مردمی شدن دفاع مقدس به یک خاطره جمعی تبدیل شده و رنگ، نژاد، زبان، جنسیت، قومیت و حتی ملیت را درنوردید.
معاون فرهنگی و اجتماعی سازمان منطقه آزاد کیش با بیان این که با حضور مردم «دفاع مقدس» به نقطه برجسته تاریخ حیات ایران تبدیل شده است، یادآور شد: در این راستا رهبر معظم انقلاب ریزبینانه و دقیق آن را گنجینه دفاع مقدس نامیدهاند.
وی اظهار داشت: در حوزه زنان نیز با تاسی از عاشورا و رشادتهای حضرت زینب(س) بسیار پررنگ بود و زنان کشور چه به صورت رزمنده، امدادگر، درمانگر و پشتیبان برای دفاع مقدس وقت گذاشتند و خاطره بسیاری از فعالیتهای آنان همچنان در اذهان باقی است.
وی اضافه کرد: امروز هم اگر جبهه مقاومت در این جغرافیا قدرت دارد متاثر از تعالیم دفاع مقدس است و آموزه اصلی جنگ امروز برای ما این است که مردم را در کنار خود داشته باشیم و آنان را رمز قدرت بدانیم و خادم آنها باشیم.
امام جمعه اهل سنت جزیره کیش با بیان اینکه برخلاف جنگهای گذشته نگذاشتیم که حتی یک وجب از خاکمان به دست دشمن بیافتد، گفت: شهدای ما جانشان را فدای وطن کردند و ما در قبال خون آنان وظایفی داریم به این خاطر که امنیت و اقتدار امروز ایران، مرهون خون شهدا است.
شیخ یعقوب شمس افزود: وظیفه ما در قبال خون شهدا این است که از مقاممان سواستفاده نکنیم و بیتالمال را به نفع خودمان ضبط نکنیم.
جنگ از سنگرهای خاکی به سنگرهای فرهنگی و مجازی تغییر یافته است
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه کیش نیز در این آیین از تغییر نوع جنگ و تبدیل سنگرهای خاکی به سنگرهای فرهنگی، اقتصادی، مجازی، جنگ اراده ها و تصمیم گیری ها خبر داد و گفت: در حال حاضر جنگ اراده ها، تصمیم گیری ها، رسانه و مخاطب است و باید از این تجربه و فرصت نهایت استفاده را کرد.
محمد میرزاده با بیان این که از تمام اقشار مختلف جامعه از قبیل دانش آموزان، فرهنگیان، جامعه پزشکی، پرستاری و روحانیون شهیدان هشت سال دفاع مقدس هستند و قشری وجود ندارد که شهیدی نداشته باشد، اظهار داشت: یکی از نقاط برجسته جنگ تحمیلی و انقلاب اسلامی حضور حداکثری مردم بود که همه این اقشار شهیدان و جانبازانی از مسوولان کشوری هستند که می تواند الگو و اسوه باشند.
وی با اشاره به لزوم اهمیت تجربیات نظامی، مدیریت اقتصادی، مهندسی، مدیریت شهری و به ویژه مدیریت منابع انسانی در شرایط جنگ تحمیلی افزود: باید شیوه برنامه ریزی برای اداره شهرداری ها و فرمانداری ها در مقاطع حساس و در شرایط تحریم، جنگ و مشکلات زیر ساختی که در آن دوران وجود داشت مورد توجه قرار بگیرد.
فرمانده ناحیه مقاومت بسیج سپاه کیش اضافه کرد: در آن دوران نیروهای مردمی به صورت ثابت در جبهه ها حضور نداشتند و زمانی که به جبهه اعزام می شدند در مقطعی دوباره برمی گشتند و به زندگی روزه مره خود در حوزه های مختلف مشغول می شدند به همین دلیل این موضوعات باید دسته بندی و تحلیل شود و در گام دوم انقلاب مورد استفاده قرار گیرد.