مجتبی آب روشن شامگاه سه شنبه به خبرنگار ایرنا گفت: روز دوشنبه هفته جاری طبق هماهنگی قبلی با فرماندهان نیروی انتطامی و هنگ مرزی شهرستان مرزی بندر آستارا، هفت حفار غیرمجاز میراث فرهنگی در این شهرستان شناسایی و در یک عملیات دستگیر شدند.
وی افزود: از دستگیرشدگان تعدادی آلات و ادوات حفاری کشف و ضبط شد و متخلفان پس از تشکیل پرونده، جهت اعمال قانون به مرجع قضائی معرفی شدند.
رییس میراث فرهنگی آستارا ادامه داد: طبق ماده ۵۶۲ قانون مجازات اسلامی هرگونه حفاری و کاوش اموال تاریخی و فرهنگی جرم و مشمول مجازات است و اگر حفاری در اماکن و محوطه های تاریخی ثبت شده ملی و بقاع متبرکه صورت گیرد، مرتکب طبق قانون به حداکثر مجارات محکوم و اشیاء مکشوفه به نفع وزارت میراث فرهنگی و دولت مصادره می شود.
آب روشن گفت: یگان حفاظت این اداره به طور مرتب و با برنامه، به گشت و کنترل ادامه می دهد و همکاری نیروهای انتظامی و هنگ مرزی نیز قابل قدردانی است.
در ماه های اردیبهشت، خرداد و تیر امسال نیز طی چهار عملیات گشت و کنترل یگان حفاظت میراث فرهنگی آستارا، تعداد ۱۹ حفار اشیای عتیقه دستگیر و به مراجع قضایی معرفی شده بودند.
مدرسه حکیم نظامی آستارا که در سال ۱۲۸۷ هجری خورشیدی احداث و بعدها در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده، به عنوان موزه فرهنگ و آموزش حکیم نظامی معروف است و برخی اسناد و آثار تاریخی این شهرستان در آن نگهداری می شود و در معرض دید علاقه مندان و گردشگران قرار می گیرد.