شهرکرد-ایرنا- یکی از مهمترین راهکارهای جلوگیری از شیوع گسترده کرونا در بین مردم، اقدام به واکسینه کردن در برابر هر نوع ویروس همه‌گیر است که با توجه به اینکه کووید۱۹ یکی از خطرناکترین بیماری‌های ویروسی نوظهور است، واکسیناسیون در برابر آن بسیار مهم است.

در همه کشورها هر نوزادی به دنیا می‌آید براساس پروتکل‌های بهداشتی،آن نوزاد واکسن هپاتیت ب، واکسن سل (ب ث ژ) و قطرهٔ فلج در هنگام ترخیص از زایشگاه، در زمان ۲ ماهگی نیز واکسن‌های سه‌گانه (دیفتری، کزاز و سیاه سرفه)، هپاتیت B و قطره فلج، در سن چهار ماهگی واکسن‌های سه‌گانه و قطره فلج، در ۶ ماهگی واکسن‌های سه‌گانه، هپاتیتB  و قطره فلج، در یک سالگی واکسن سه‌گانه MMR (سرخک، اوریون، سرخجه) در۱۸ ماهگی واکسن یادآور اول، سه‌گانه و قطره فلج، در چهار تا ۶ سالگی نیز واکسن یادآور، دوم سه‌گانه، قطره فلج و واکسن MMR  را دریافت می‌کند.

در سالهای  اخیر نیز واکسن آنفلوانزا نیز در سبد سلامت برخی از خانواده ها قرار گرفته است و برخی از خانواده ها با مشورت متخصصان و پزشکان برای کودکان نیز این واکسن را تهیه می‌کنند.

اما از  اسفند سال ۹۸ که به صورت رسمی شیوع و پاندمی بیماری نوظهور کووید۱۹ از طریق شیوع ویروس کرونا اعلام شد، یکی از مهمترین راهکاری مقابله با این بیماری کشنده علاوه بر دستورالعمل ها و پروتکلهای بهداشتی سه‌گانه شامل رعایت فاصله اجتماعی، استفاده  از ماسک و شست وشوی دستها استفاده از واکسن برای ایمنی بخشی در برابر این ویروس بوده است.

ویروس کرونا با سویه‌هایی جدیدش مرگ بیش از چهار میلیون انسان را در جهان رقم زده است، در حالی که به عقیده بیشتر پزشکان و متخصصان استفاده از پروتکل‌های بهداشتی و واکسیناسیون می‌تواند مهمترین راهکار در  برابر جان باخت  انسان‌ها در برابر این ویروس باشد.   

در ایران نیز با روی کارآمد دولت سیزدهم و تاکید آیت الله سید ابراهیم رئیسی رییس جمهوری اسلامی ایران، واکسیناسیون مردم در برابر و یروس کرونا شتاب خوبی گرفت و این دولت توانست واکسن مورد نیاز گروه‌های سنی هدف را تامین کند.

تولید واکسن‌های داخلی نیز امیدبخش تامین پایدار واکسن کرونا شده است تا ایران یکی از کشورهای دارای ذخایر واکسن در آینده باشد.

در چهارمحال و بختیاری نیز واکسیناسیون گروه‌های هدف در دولت سیزدهم شتاب بسیار خوبی گرفته است و اکنون رکوردهای ترزیق نیز ثبت شده است.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری از تزریق میانگین روزانه ۱۸ هزار و ۳۸۲ دُز واکسن کرونا در استان خبر داد و گفت: این در حالی است که هدفگذاری تزریق واکسن در استان روزانه ۱۴ هزار و ۱۵۰ دُز بوده است.

سید راشد جزایری در گفت‌وگو با خبرنگار ایرنا، استقبال مردم استان از طرح واکسیناسیون علیه کرونا را مطلوب ارزیابی کرد و افزود: این استقبال خوب سبب شد تا نسبت به هدفگذاری تعیین شده جلوتر عمل کنیم.

وی، مجموع واکسن وارد شده به استان از ابتدا تاکنون را ۶۴۲ هزار و ۴۰۵ دُز اعلام کرد و گفت: از این تعداد ۵۸۲ هزار و ۱۳۲ دُز تزریق شده است.

جزایری تصریح کرد: تاکنون ۶۱.۶ درصد جمعیت بالای ۱۸ سال استان دُز نخست و ۲۳.۳ درصد دُز دوم واکسن را دریافت کردند.

رییس مرکز بهداشت چهارمحال و بختیاری بیشترین جمعیت تحت پوشش طرح واکسیناسیون علیه کرونا را به ترتیب در شهرستان‌های کوهرنگ با ۸۳.۶ درصد، بن با ۷۳ درصد و سامان با ۶۶ درصد اعلام کرد و افزود: تلاش بر این است تا قبل از آغاز موج احتمالی بعدی ۷۰ درصد مردم استان در برابر کرونا واکسینه شوند.

جزایری خاطر نشان کرد: در حال حاضر گروه سنی ۱۲ تا ۱۸ سال نیز مجاز به دریافت واکسن هستند و می‌توانند با مراجعه به یکی از ۲۰ پایگاه تجمیعی یا ۱۵۰ مرکز واکسیناسیون نسبت به دریافت واکسن اقدام کنند.

وی، درصد رعایت پروتکل‌های بهداشتی در استان را کماکان ۵۰ درصد اعلام کرد و گفت: اگر چه واکسیناسیون نقش مهمی در کاهش موارد ابتلا به کرونا دارد اما همچنان تاکید ما بر رعایت پروتکل‌های بهداشتی به ویژه استفاده از ماسک و رعایت فاصله فیزیکی است.

به گزارش ایرنا، از ابتدای شیوع کرونا تا پنجم مهر، ۲۱۷ هزار و ۷۶۹ مورد تست تشخیص مولکولی کرونا در استان انجام گرفته که بر اساس آن ۷۷ هزار و ۳۹۹ نفر مبتلای به بیماری کووید ۱۹ شناسایی شده است که از این تعداد بیمار تاکنون یک هزار و ۵۵۹ نفر جان خود را از دست داده‌اند.

بر اساس جدیدترین رنگ‌بندی اعلام شده از سوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی، شهرستان‌های خانمیرزا، کوهرنگ و سامان در وضعیت زرد (خطر متوسط) و سایر شهرستان‌های استان در وضعیت نارنجی ( پرخطر) قرار دارند.