به گزارش خبرنگار ایرنا، رشید قربانی روز چهارشنبه در اولین نشست شورای قرآن، عترت و نماز استان در سال تحصیلی جدید اظهار داشت: مانوس شدن با قرآن و نماز در همه مراحل زندگی به تعالی و نهادینه شدن تربیت انسان کمک می کند.
وی با بیان اینکه علی رغم تعطیلی مدارس فعالیت ها و اقدامات حوزه نماز و توجه به ارزشهای دینی و تربیتی با جدیت دنبال شده است، گفت: اقدامات این حوزه از جمله آموزش احکام و آموزش عملی نماز از طریق تولید محتوا انجام و عملکرد استان در این حوزه در سطح کشور مطلوب بوده است.
مدیرکل آموزش و پرورش کردستان افزود: در سال تحصیلی جدید با توجه به برنامههای ابلاغی از طریق وزارت آموزش و پرورش، استان تعهداتی دارد که اجرایی خواهد شد و در این راستا، برش استانی و شهرستانی برنامهها انجام شده است .
وی اجرایی شدن ۱۰۰ درصد برنامههای ابلاغی و کسب چهار رتبه کشوری در مسابقات قرآن و عترت و رشد حداقل پنج تا ۱۰ درصدی آمار شرکت کنندگان و برگزیدگان را از جمله موفقیتهای کسب شده در این حوزه اعلام کرد.
زنگ نماز در برنامه هفتگی مدارس گنجانده شود
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان هم در این نشست، با اشاره به تصمیمات شورای عالی نماز استان و تشریح و تبیین برنامهها و سیاستهای ابلاغی، اقامه نماز جماعت در مدارس را تابع شرایط و فعالیت مدارس اعلام کرد.
حجتالله نریمانی افزود: بر اساس برنامه ابلاغی و در ۶ ماهه نخست سال تحصیلی جاری، نماز جماعت در مدارس با آموزش حضوری با هر ظرفیتی اقامه و تاکید شده است که زنگ نماز در برنامه هفتگی مدارس حتی در آموزش مجازی هم درج شود .
وی تاکید کرد تغییر کاربری نمازخانه های مدارس استان ممنوع بوده و در بازدید ها این موضوع باید مورد نظارت قرار گیرد.
معاون پرورشی و فرهنگی آموزش و پرورش کردستان با اشاره به تولید محتوای مورد نیاز این حوزه با همکاری شرکا، از جمله احکام و آموزش عملی نماز و گفتمان های دینی، گفت: محتواهای تولید شده در کانالهای حوزه پرورشی و فرهنگی استان در شبکه شاد بارگذاری خواهد شد.
وی در ادامه به برگزاری مسابقات قرآن دانش آموزان به روال سال قبل و به صورت غیرحضوری اشاره کرد و اظهار داشت: در صورت برگزاری کلاسهای درس به صورت حضوری، مسابقات حضوری خواهد بود.
نریمانی با اشاره به نحوه فعالیت مراکز دارالقرآن، گفت: از نیمه دوم مهر جاری، کار ثبت نام این مراکز آغاز و دانش آموزان علاقه مند جذب و به صورت محدود آموزش حضوری در قالب حفظ، روخوانی و روان خوانی انجام می شود.
وی با بیان اینکه ۸۰ هزار دانش آموز حافظ جز سی ام قرآن کریم بیشتر در مراکز دارالقرآن آموزش دیده اند، اظهار داشت: کیفیت حفظ این افراد، راستی آزمایی بوده و به دانش آموزان موفق گواهی اهدا شده است .
در این نشست مقرر شد، به دانش آموزان حافظ قرآن که موفق به دریافت گواهی نامه از اداره قرآن، عترت و نماز استان میشوند در شهریه مدارس هیات امنایی ۲۵ درصد، استعدادهای درخشان ۲۰ درصد و شاهد ۳۰ درصد تخفیف منظور و پیش اجلاسیه نماز در شهرستانها و مناطق تابعه و مرکز استان برگزار شود.
استان کردستان ۳۲۰ هزار دانش آموز دارد که در سه هزار و ۸۰۰ واحد آموزشی تحصیل می کنند.