سید عبدالله رضوی روز چهارشنبه در گفتوگو با خبرنگار ایرنا با اشاره به ورود سیمان شهرکرد به بورس از هفته گذشته، افزود: تاکنون ۱۵ واحد در استان برای خرید و فروش سیمان کد بورسی دریافت کردهاند.
وی ادامه داد: علاوهبر آن ۴۲۱ واحد تولیدی و عوامل توزیع عمده و خردهفروشی سیمان در استان نیز مشمول ثبت در سامانه جامع تجارت هستند که تاکنون اقدامی در این راستا نکردهاند و تنها تا پایان هفته فرصت دارند که در این سامانه ثبتنام کنند.
رضوی تصریح کرد: هر واحد تولیدی و یا عاملی که در این سامانه ثبتنام نکند و اقدام به خرید و فروش سیمان کند، مرتکب تخلف عرضه خارج از شبکه شده و به تعزیرات حکومتی معرفی میشود.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری ادامه داد: علاوهبر کالاهای اولویتدار نظیر برنج، روغن، چای، شکر و لاستیک خودرو، به تازگی سیمان نیز در گروه کالاهای اساسی قرار گرفته و باید تمامی اطلاعات مربوط به تولید، خرید و فروش آن در سامانه جامع تجارت ثبت شود.
رضوی افزود: از همین رو کارخانه سیمان شهرکرد، از هفته آینده به واحدهای تولیدی که مواد اولیه مورد نیاز آنها سیمان باشد و یا عوامل خُرده و عمده فروشی سیمان تحویل نمیدهد مگر اینکه کد نقش از سامانه جامع تجارت ارائه دهند.
وی در خصوص تامین نیاز متقاضیان خانگی نیز گفت: این افراد میتوانند با ارائه کارت ملی به عوامل خُرده یا عمده فروشی، نیاز خود را تامین کنند و نیازی به ثبتنام در بورس و یا سامانه جامع تجارت ندارند.
رضوی، شفاف شدن خرید و فروش سیمان در کشور و به تبع آن در استان را علت اصلی این برنامه عنوان کرد و افزود: این موضوع از عرضه خارج از شبکه و افزایش قیمت سیمان جلوگیری میکند.
رییس اداره بازرگانی داخلی سازمان صنعت، معدن و تجارت چهارمحال و بختیاری میانگین قیمت هر پاکت سیمان در بازار استان را ۳۴ هزار تومان اعلام کرد و گفت: قیمتگذاری سیمان بستگی به عرضه و تقاضا در بورس دارد.
رضوی خاطر نشان کرد: هفته گذشته ۲۰ هزار تن سیمان شهرکرد وارد بورس شد و در هفته جاری نیز ۱۶ هزار تن سیمان این کارخانه وارد بورس شده است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری دارای یک کارخانه سیمان است که تولیدات این کارخانه علاوهبر نیاز داخل به کشورهای حاشیه خلیجفارس نیز صادر میشود.