تاریخ انتشار: ۷ مهر ۱۴۰۰ - ۱۴:۲۱

شیراز - ایرنا- هیات دولت در جلسه صبح روز چهارشنبه هفتم مهرماه خود، به استانداران منتخب استان های لرستان، فارس و زنجان رأی اعتماد داد و دکتر محمد هادی ایمانیه را به عنوان استاندار فارس برگزید.

ایمانیه زاده ۱۳۴۱ در شیراز است. او  پزشک و سیاست‌مدار در استان فارس است. وی دانش‌آموخته فوق تخصص گوارش کودکان از دانشگاه کینگز لندن است.

پیش از این ایمانیه یکی از گزینه های جدی دولت سیزدهم برای تصدی مسئولیت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی بود. آیت الله دکتر سید ابراهیم رییسی رئیس جمهوری سی ام مردادماه ۱۴۰۰ در معرفی گزینه پیشنهادی خود برای تصدی وزارت بهداشت در سخنانی در مجلس شورای اسلامی از ایمانیه به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح برای این مسئولیت یاد کرد اما در نهایت، بهرام عین الهی به عنوان وزیر بهداشت معرفی شد.
رئیس جمهوری در صحن علنی مجلس در این باره گفت:‌ دیگر چهره‌هایی در این حوزه داشتیم که او را معرفی نکردیم آقای ایمانیه است که چهره ای شاخص در بهداشت و درمان در شیراز است، شخصیتی است که هم علم و هم عمل دارند که مسایلی بود که نشد در خدمت او باشیم. 

نگاهی به کارنامه استاندار جدید فارس
ایمانیه سال‌های ۱۳۸۴ تا ۱۳۹۶ به مدت ۱۲ سال رئیس دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود. وی قبل از آن در مسئولیت‌های معاون دارو و درمان و معاون پشتیبانی این دانشگاه فعالیت داشت و در سال‌های ۱۳۷۵ تا ۱۳۷۸ نیز رئیس بیمارستان نمازی به عنوان یکی از کانون‌های مهم درمان و آموزش پزشکی در جنوب کشور بود. 
ایمانیه همچنین به عنوان عضو کمیته آموزش پزشکی جامعه‌نگر در دانشگاه علوم پزشکی شیراز در سال ۱۳۸۰ ، سرپرستی شاخه درمان کمیته امنیت اجتماعی استان فارس در سال‌های ۱۳۷۸تا ۱۳۷۷ و به عنوان رئیس بیمارستان شهید بهشتی شیراز در سال ۱۳۷۳ مسوولیت داشته است.

روایت ایمانیه از دستاوردهای 12 سال ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز
در دوره ۱۲ ساله مسئولیت دکتر ایمانیه در دانشگاه علوم پزشکی شیراز خدمات قابل توجهی در استان فارس با حمایت و پشتیبانی و پیگیری مجدانه وی رقم خورد. برخی از این اهداف و خدمات از زبان دکتر ایمانیه در آیین تجلیل از خدمات ۱۲ ساله وی در مسند ریاست دانشگاه علوم پزشکی شیراز از زبان خودش بیان شده است.
ایمانیه در آن آیین با اشاره به پیگیری چهار هدف عمده در طی این سال ها، از مدیریت اسلامی، به عنوان نخستین مورد مدیریتی خود یاد کرد و افزود: کوشیدم این امر بر اساس شعارهای انقلاب اسلامی و آموزه های دین در عمل با پاکدستی، دقت، پرتلاشی، مهربانی و دلسوزی با مردم و محرومان و پرهیز از تبعیض ثابت شود و از اطرافیان و وابستگان خود نیز خواستم تا خود را وقف نیازمندان کنند.
رئیس پیشین دانشگاه علوم پزشکی شیراز همچنین تربیت نسل جوان را دومین هدف خود قلمداد کرد و ادامه داد: دومین هدف من تربیت نسل جوان بود تا که پزشکان و مدیران و پیراپزشکان با اخلاق، متدینین و پاکدامنی برای آینده باشند.
 ایمانیه رفع نیازهای سلامت و به ویژه در مناطق محروم را دیگر هدف خود در طی این سال ها برشمرد و اظهار داشت: رؤسای پیشین دانشگاه، خدمات بسیاری داشته و کارها را پیش برده بودند، اما باز هم برای خدمت به مردم، کار فراوان بود.
وی با معرفی بخشی از کارنامه خدمات خود، بیان داشت: استان فارس با کمبود بسیار زیاد تخت بیمارستانی مواجه بود و با بهره برداری از بیمارستان های در حال ساخت، به افزایش دو برابری تخت های بیمارستانی می رسیم.

ایمانیه افزود: در این سال ها، ۳۰۰میلیارد تومان تجهیزات پزشکی پیشرفته برای مجموعه خدمات سلامت استان خریداری شد، چرا که فارس دارای جاذبه پزشکی بالایی در منطقه است و تنها طی دو ماه، ۶ هزار بیمار از مسقط به شیراز مراجعه کرده اند.
وی از رایگان شدن پیوند کبد در طی این سال ها، به عنوان یکی دیگر از دستاوردهای عرصه سلامت طی این سال ها، با پیگیری های دکتر لنکرانی و دکتر ملک حسینی یاد کرد و اذعان داشت: به جرأت می توان گفت این حرکت توانست خیال بیماران را آسوده سازد.
رئیس اسبق دانشگاه علوم پزشکی شیراز، اجرای برنامه پزشک خانواده شهری را یکی از دشوارترین و پرچالش ترین اقدام طی این سال ها عنوان کرد که با بی مهری فراوانی همراه بود و خاطرنشان ساخت: به نواقص این برنامه اقرار می کنیم، اما رفع آن ها از طرف دانشگاه قابل انجام نبود؛ از طرفی هم کسانی که باید همکاری می کردند، خود را کنار کشیدند.
ایمانیه همچنین با توجه به جای گرفتن فارس در رتبه نخست مرگ و میر ناشی از سوانح ترافیکی در کشور تأکید کرد: ستاد کاهش سوانح ترافیکی اولین بار به ابتکار دانشگاه علوم پزشکی شیراز تشکیل شد و دستاوردهای آن، در کاهش مرگ و میرهای ناشی از سوانح، نمود یافته است.
وی با اشاره به تلاش های صورت گرفته برای کاهش بار بیماری های غیرواگیر در استان، از راه اندازی مرکز پایش مراقبت های درمانی (MCMC) و مرکز پایش مراقبت های بهداشتی (HMC)، به عنوان دیگر اقدامات ابتکاری دانشگاه علوم پزشکی شیراز در دوران مسئولیت خود در این دانشگاه نام برد.

وی راه اندازی دانشکده علوم و فناوری های نوین پزشکی، راه اندازی واحد بین الملل دانشگاه، ایجاد و تقویت معاونت بین الملل دانشگاه، خرید درمانگاه امام رضا(ع)، تقویت فعالیت های کمیته عفاف و حجاب دانشگاه، ترویج فرهنگ نماز با هدف ترویج اخلاق مداری در جامعه پزشکی آینده؛ را از جمله فعالیت های انجام گرفته در این سالها دانست و ادامه داد: احترام به پیشکسوتان را نیز می توان به فعالیت ها اضافه نمود و در این راستا نیز راه اندازی خانه استاد، برگزاری آیین های بزرگداشت اساتید پیشکسوت و فعال کردن کانون بازنشستگان را می توان برشمرد.
او در ادامه، به مشارکت نیکوکاران در توسعه خدمات سلامت، به عنوان یکی از فعالیت های مهم این سال ها اشاره کرد و گفت: باید از نیکوکاران که ماحصل زندگی خود را در اختیار ما نهاده اند، قدردانی کنیم، در مواردی نیز با کمک نهادهایی مانند ستاد اجرایی فرمان امام خمینی(ره)، بنیاد پانزده خرداد، قرارگاه خاتم الانبیاء(ص)، سپاه فجر استان فارس، دانشگاه آزاد اسلامی و شهرداری شیراز؛ کوشیدیم خدمات سلامت را توسعه ببخشیم.

فارس مهیای دوران پساکرونا می‌شود
با رای اعتماد هفتم مهرماه ۱۴۰۰ هیات وزیران، ایمانیه این‌بار به عنوان استاندار فارس فصل دیگری از خدمت در نظام مقدس جمهوری اسلامی ایران را آغاز خواهد کرد.
ایمانیه در شرایطی سکاندار استان فارس خواهد شد که با تجربه گذشته و علم و تخصص خود در حوزه سلامت، مسیر رفته و راه‌های نرفته استان فارس در کنترل شیوع کرونا را محک خواهد زد.
ایمانیه در زمان تصدی مسئولیت دانشگاه علوم پزشکی شیراز، زمینه ساز انتقال ۶ هزار بیمار از مسقط عمان برای درمان در استان فارس بود و این موضوع گویای توانمندی وی در عرصه گردشگری به ویژه جذب توریسم سلامت است.

مدیریت اسلامی و وجوه اشتراک کارنامه با شعارهای دولت سیزدهم
مدیریت اسلامی یکی از مولفه‌های مورد توجه ایمانیه در زمان سکانداری دانشگاه علوم پزشکی شیراز بود. همچنانکه پیش از این او تاکید کرده است:‌ کوشیدم این امر بر اساس شعارهای انقلاب اسلامی و آموزه های دین در عمل با پاکدستی، دقت، پرتلاشی، مهربانی و دلسوزی با مردم و محرومان و پرهیز از تبعیض ثابت شود و از اطرافیان و وابستگان خود نیز خواستم تا خود را وقف نیازمندان کنند.
زمانی که نام ایمانیه به عنوان یکی از گزینه‌های مطرح تصدی مسئولیت استانداری فارس مطرح شد، این جملات وی در سال‌های نه چندان دور،‌ او را با برنامه‌های دولت سیزدهم قرین و همراه نشان می‌داد.

اعتماد دولت به فارس
طی یک ماه گذشته و با طرح نام‌ها و گزینه‌های مطرح برای تصدی مسئولیت استانداری فارس، نام ایمانیه پررنگ تر از دیگر چهره‌ها بود و در نظرخواهی صورت گرفته وزارت کشور از مجمع نمایندگان استان فارس در مجلس شورای اسلامی، ایمانیه بیشترین رأی و حمایت نمایندگان مردم استان در مجلس را به خود اختصاص داده بود.
در مقطعی نام برخی گزینه‌های غیر بومی برای تصدی مسئولیت استانداری فارس مطرح شد که برخی فعالان سیاسی از جمله در میزگرد ایرنا شیراز، تقاضای خود برای انتصاب استاندار بومی را مطرح کردند. درخواست‌هایی که از سوی هیات وزیران اجابت شد و در نهایت رای اعتماد دولت به یک گزینه بومی استان فارس بود.
ایمانیه طی روزهای آینده به صورت رسمی به عنوان استاندار فارس معرفی خواهد شد و با تکیه بر تجارب گذشته و شناخت خود از استان فارس، دستگاه‌های اجرایی استان را در مسیر توسعه هدایت خواهد کرد.