به گزارش ایرنا ، علی اف در مصاحبه با شبکه تلویزیونی " فرانس – ۲۴ " افزود: فرانسه از ارمنستان حمایت کرد و در اقدامات و بیانیه های خود جمهوری آذربایجان را به طور آشکار متهم کرد و موضع مغرضانه به نمایش گذاشت که همه این مسایل موجب نگرانی شد .
وی در پاسخ به سوالی در باره عادی سازی روابط جمهوری آذربایجان و ارمنستان گفت : دیدار اخیر وزیران امور خارجه جمهوری آذربایجان و ارمنستان در نیویورک را می توان آغاز روند عادی سازی روابط دو کشور تلقی کرد .
علی اف افزود : جمهوری آذربایجان از تماس های در سطح بالای با ارمنستان خودداری نمی کند و چنین تماس ها را فرصتی برای دریافت پاسخ در باره مسایل مشخص می داند .
رییس جمهوری آذربایجان در پاسخ به سووالی مبنی بر این که آیا باکو آماده اعطای خودمختاری به منطقه قره باغ کوهستانی است ، گفت : هیچ اساسی برای آن وجود ندارد و چرا کسی باید به این فکر باشد که در سرزمین جمهوری آذربایجان دومین دولت ارمنی ایجاد شود .
علی اف تصریح کرد : ما آماده بودیم به ارامنه محلی ( در قره باغ ) خودمختاری اعطا کنیم ولی آنها رد کردند و خواستار استقلال شدند ، ولی اکنون مناقشه به پایان رسیده و آنها درباره خودمختاری بحث می کنند که این مساله در دستور روز ما و موضوع مذاکرات نیست .
فرانسه به همراه روسیه و آمریکا از سال ۱۹۹۷ میلادی ریاست مشترک در گروه میانجی مینسک سازمان امنیت و همکاری اروپا تاسیس شده در سال ۱۹۹۲ میلادی ویژه حل مسالمت آمیز مناقشه قره باغ را بر عهده داشت .
تلاش های بیش از ۲۸ ساله این گروه میانجی نتیجه ای نداشت و جمهوری آذربایجان در جریان درگیری های نظامی ۴۴ روزه سال گذشته توانست سرزمینهای خود در قره باغ را از اشغال ارمنستان آزاد کند .
این درگیری های نظامی ۲۰ آبان ماه سال گذشته با امضای بیانیه سه جانبه روسای جمهوری آذربایجان ، روسیه و نخست وزیر ارمنستان به پایان رسید .