به گزارش روز چهارشنبه ایرنا به نقل از اسپوتنیک، با حذف فرانسه از چرخه تامین زیردریایی های جدید، شرکت ساب احتمالات تازه ای را برای نوین سازی ناوگان زیردریایی های استرالیا پیش روی خود می بیند، در حالی که کانبرا منتظر تحویل اولین سری از زیردریایی های هسته ای آمریکا – انگلیس است که ممکن است بیش از یک دهه به طول انجامد.
براساس اعلام شرکت ساب، تصمیم استرالیا برای خرید زیردریایی های هسته ای از آمریکا و انگلیس به جای خرید زیردریایی های فرانسوی، به مثابه آن است که عمر زیردریایی هایی فعلی این کشور در مقایسه با قبل باید طولانی تر شود.
ناوگان حال حاضر زیردریایی های متعارف استرالیا در جریان جنگ سرد در سوئد توسعه یافت، امری که فرصت های بیشتری را در اختیار این کشور اسکاندیناوی قرار می دهد.
«لارس برانستروم» مدیر راهبردی و بازاریابی شرکت «ساب کوکومز» گفت: زیردریایی های کلاس کالینز اساسا طراحی سوئدی دارند که توسط سوئد و کوکومز تولید شده اند.
وی افزود: این زیردریایی ها در همان زمان تولید زیردریایی های کلاس گوتلند که هنوز در سوئد عمل می کنند، ساخته شدند.
شرکت ساب برآورد کرد که تحویل اولین زیردریایی های هسته ای آمریکا و انگلیس به استرالیا زمان زیادی می برد و این مساله، جای بازی را برای شرکت سوئدی ایجاد می کند.
برانستروم گفت: بعید است که کسی قادر باشد زیردریایی های هسته ای را قبل از سال ۲۰۴۰ تحویل دهد که در آنصورت، عمر زیردریایی های کالینز باید افزایش یابد.
وی همچنین تخمین زد که قرارداد مدرنیزه کردن شش زیردریایی فعلی استرالیا تا ۴.۶ میلیارد دلار هزینه در برخواهد داشت.
یکی از ویژگی های پیمان امنیتی جدید آکوس، توسعه ناوگان زیردریایی های جدید استرالیا است که دستکم از هشت زیردریایی هسته ای با برد طولانی در اعماق اقیانوس ها تشکیل می شود.
اعلام خبر انعقاد این پیمان، باعث اختلاف عمیق دیپلماتیک بین اتحادیه اروپا از یک سو و آمریکا و انگلیس از سوی دیگر شد، زیرا پاریس معتقد بود که استرالیا زیردریایی های فرانسوی را خریداری می کند.
«ساب کوکومز ای بی» یک کارخانه کشتی سازی در سوئد است که به شرکت دفاعی سوئدی ساب تعلق دارد. این کارخانه در حالی که از سابقه ساخت کشتی های غیرنظامی برخوردار است، بیشتر به خاطر شناورهای نظامی و زیردریایی هایش مشهور است.
بر اساس پیمان آکوس، انگلیس و آمریکا متعهد شده اند که نیروی دریایی استرالیا را به فناوری زیردریایی های هسته ای مجهز کنند. استرالیا با پیوستن به همکاری نظامی با آمریکا و انگلیس، قرارداد ۶۶ میلیارد دلاری خود با فرانسه را به نفع پیمان آکوس کنار گذاشت و این باعث خشم پاریس شد که طبق این قرارداد قرار بود ۱۲ زیردریایی معمولی به استرالیا عرضه کند.