تهران- ایرنا- علی لندی که روزهای اخیر نام او را بسیار شنیده‌اید، پسری ۱۵ ساله است که تبدیل به قهرمان جدید ایران شد.

نوجوان ۱۵ ساله  ایذه‌ای (استان خوزستان)، ۱۸ شهریور پس از وقوع آتش سوزی کپسول گاز مایع در خانه همسایه، برای نجات ۲ زن میانسال و سالخورده به آتش زد و با فداکاری تمام برای دور کردن منشا آتش از آنها، خود گرفتار آتش شد. او موفق ‌شد آنها را از آتش بیرون بکشد، اما خودش به شدت دچار سوختگی ‌شد.

علی با ۹۱ درصد سوختگی ابتدا به بیمارستان سوانح سوختگی طالقانی اهواز و پس از آن به بیمارستان سوانح سوختگی امام موسی کاظم(ع) اصفهان اعزام و بستری شد.

این نوجوان فداکار بامداد روز جمعه گذشته در بیمارستان امام موسی کاظم اصفهان جان به جان آفرین تسلیم کرد و پیکر وی عصر روز شنبه با حضور گسترده مردم خوزستان و شهرستان ایذه به سوی خانه ابدی بدرقه شد.

درست است که ایثار و فداکاری همواره جزء بهترین اعمال در هر جامعه بوده و در دیدگاه تمامی انسان‌ها جایگاه ویژه‌ای دارد، اما علی لندی با ۱۵ ساله سن این ویژگی را تمام و کمال دارا بود. او بر باور برخی که در جامعه به دنبال جا انداختن تصویر دیگری از نوجوانان و جوانان دهه هشتادی هستند، خط بطلان کشید.

 روایات و احادیث بسیاری از معصومین علیهم‌السلام وجود دارد که ارزش ایثار را در دید مردمان نمایان ساخته است، از جمله حضرت علی(ع) فرمودند: ایثار و از خود گذشتگی بالاترین درجه ایمان است.

در فرهنگ بشری همیشه انسان های فداکار مورد احترام بوده اند حتی کسانی که شهامت از خود گذشتگی ندارند در برابر عظمت انسان‌های از جان گذشته خضوع می‌کنند و زبان به تحسین آنها می گشایند.

در فرهنگ دینی ایثار و شهادت علاوه بر نیک نامی دارای ارزش معنوی و روحانی است. انسان فداکار از علائق خویش در راه هدف‌های متعالی می‌گذرد تا به رضایت حضرت حق دست یابد و حقیقت و ماهیت ایثار و شهادت در آیات قرآن کریم و احادیث خود را به خوبی نشان می‌دهد، عصاره فرهنگ ایثار و شهادت از خودگذشتگی و اخلاص و آزادمنشی است. ترویج و اشاعه فرهنگ ایثار و شهادت نقش بسزایی در سازندگی جامعه در ابعاد مختلف دارد که با ترویج آن و حفظ و صیانت از آن می‌توان روز به روز شاهد تاثیرات مثبت آن بود که توجه به برخی از آسیب های ناشی از آن بسیار ضروری است.

سران قوا و مسئولان عالی رتبه کشور، در پیام‌های رسمی، درگذشت این نوجوان فداکار را تسلیت گفتند.

سید امیرحسین قاضی‌زاده هاشمی معاون رییس جمهوری و رییس بنیاد شهید و امور ایثارگران در مورد نوجوان خوزستانی گفت: این ایثارگری او نوعی جانبازی و یک امر مقدس است که باید نمایش داده شود. ما در جریان پیروزی انقلاب و جنگ تحمیلی و عرصه‌های دیگر تا به امروز شخصیت‌های بزرگ فراوانی داریم که نقش الگویی دارند که باید این شخصیت‌ها الگوی جامعه ما باشند، نه کسانی که ثروت و رفاه بیشتری دارند. بنابراین عنصر فرهنگ به‌عنوان اتمسفر حاکم بر جامعه و جان انسان‎ها، مسیر ارزشی آن‌ها را نشان می‌دهد و این کاری است که بنیاد شهید و امور ایثارگران و آموزش و پرورش، صداوسیما، دانشگاه‌ها و سایر دستگاه‌های متولی فرهنگ باید انجام دهند.

دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی نیز اینچنین گفت: درگذشت شهادت گونه «علی لندی» این شمع نورانی، نهال نورسته، عیار غیرت جوانی میهن، سرباز راه ایثار و فداکاری را خدمت تمامی مردم ایران و نوجوانان ایرانی و همه نوجوانان جهان و بطور خاص خانواده محترم ایشان تسلیت و البته به اعتبار ارزش‌های بزرگ خلق شده تبریک عرض می‌کنم.

او افزود: پیشنهاد می‌شود این عزیز عزتمند را نماد شهادت نوجوان فداکار برای نجات دیگران قرار دهیم و از این ارزش بزرگ حمایت کنیم.