رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) روز چهارشنبه در آیین افتتاح مرکز نیکوکاری تخصصی زکات روستای بجد گفت: زکات از مشترکات شیعه و اهل تسنن محسوب میشود و در کنار هم بودن مشت محکمی بر دهان استکبار است.
سید مرتضی بختیاری افزود: دشمنان اسلام پس از پیروزی انقلاب اسلامی علیرغم دستهای پنهان و آشکار نتوانستند بین ما جدایی بیندازند.
وی گفت: یکی از آن مشترکاتی که موجبات وحدت را فراهم کرده، زکات است و البته ما مشترکات زیادی داریم و چرا نباید در مشترکات کار کنیم.
رییس کمیته امداد کشور اظهار داشت: زکات بسیار مهم است و زکات در محصولات برکت به وجود میآورد.
وی در تبیین اینکه چرا مراکز نیکوکاری تخصصی راهاندازی شد گفت: مقام معظم رهبری فرمودند "کمیته امداد برای تامین بودجه از طریق مجلس پیگیری کند و وظیفه حاکمیت است که به نیازمندان برسد اما در کنار دولت و فعالیت کمیته امداد، امدادرسانی باید مردمی شود تا مردم خودشان امدادرسانی کنند".
بختیاری اضافه کرد: در انقلاب اسلامی اگر مردم را کنار بگذاریم دیگر انقلاب نیست و هرجا مردم آمدند در دنیا سرافراز شدیم.
وی گفت: ما برای مردمی کردن امدادرسانی از مسجد شروع کردیم زیرا مردمی که در نماز جماعت شرکت میکنند به خوبی میدانند نیازمندان مناطق مختلف چه کسانی هستند.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) افزود: مرکز نیکوکاری تخصصی زکات به این دلیل راهاندازی میشود که زکات بحث فقهی است و مسائل شرعی آن باید رعایت شود.
وی با بیان اینکه پرداخت زکات باید فرهنگسازی شود گفت: اگر موفق شویم فرهنگ زکات را در جامعه نهادینه کنیم مشکل خیلی از نیازمندان که عزت نفس دارند و عضو کمیته امداد نمیشوند، رفع میشود.
مدیرکل کمیته امداد امام خمینی (ره) خراسان جنوبی هم در این آیین گفت: ۱۲۳ مرکز نیکوکاری در خراسان جنوبی فعال هستند که ۲۷ مرکز در ۶ ماه اول امسال راهاندازی شد و از کل مراکز ۶۸ مرکز در مساجد مستقر هستند.
رضا سلمآبادی افزود: بیشتر پروندههای مددجویی در این استان روستایی است که به لحاظ تسهیل روند امور ۴۳ مرکز در روستاها شکل گرفته و ۸۰ مرکز شهری است.
وی گفت: در حال حاضر ۶ مرکز تخصصی زکات، چهار مرکز تخصصی اشتغال، پنج مرکز تخصصی فرهنگی، یک مرکز تخصصی سلامت و مرکز تخصصی رسانهیاران در خراسان جنوبی فعال هستند که این تخصصگرایی باید در تمامی شهرستانها گسترده شود.
مدیرکل کمیته امداد خراسان جنوبی بیان کرد: سال ۹۹ نزدیک به ۱۲۰ میلیارد تومان کمک مردمی جمعآوری کردیم که ۴۳ میلیارد تومان را مراکز نیکوکاری کمک کردند.
وی افزود: در۶ ماه اول امسال نیز ۳۷ میلیارد و ۵۰۰ میلیون تومان سهم مراکز نیکوکاری بوده که ۶۰ درصد نسبت به مدت مشابه سال گذشته رشد داشته است.
امام جمعه بجد هم گفت: اسلام به مقوله نیکوکاری توجه خاص دارد و پیامبر اسلام (ص) میفرمایند خداوند عیب بنده خود را میپوشاند تا زمانی که بنده عیب برادر مسلمان خود را بپوشاند و خداوند گرفتاریها و معضلات و مصیبتها را از بین میبرد در صورتی که بنده خدا به این فکر باشد که گرفتاری بنده خدا را برطرف کند.
مولوی حبیب الرحمن قهستانی افزود: خداوند متعال به بنده خود کمک میکند و دست او را میگیرد تا زمانی که بنده از بنده دیگری دستگیری کند.
وی گفت: امروز اگر این مرکز افتتاح میشود در راستای آیات قرآنی و کمک به نیازمندانی است که مشکل مالی و معیشتی دارند و امید است با کمک و حمایت کمیته امداد این مرکز در خدمت مردم باشد.
امام جمعه بجد اظهار داشت: قدمت بجد به بیش از هزار و ۵۰۰ سال میرسد و مساجدی که در این روستاست قدمت هزار ساله دارد.
وی افزود: قنات روستای بجد قدمت هزار و ۵۰۰ ساله دارد و چند سال خشک بود که به همت خیرین این قنات با حفر چاه راهاندازی شد اما انتظار از مسوولان احیای خود قنات است تا این قنات تاریخی از بین نرود.
مولوی قهستانی گفت: روستای بجد از نظر علمی ید طولایی دارد و آرامگاه علامه عبدالعلی بیرجندی یکی از سرامدان علوم و فنون و از دانشمندان برجسته جهان در همین مکان است.
وی اضافه کرد: با اینکه ۵۰ پزشک از این روستا برخاستند و تعداد زیادی فرهنگی داریم اما قاطبه مردم کشاورز و دامدار و از نظر معیشتی نیازمند هستند.
محمد فاروق فاروقی به مدت ۶ ماه به عنوان رییس هیات عامل مرکز تخصصی زکات روستای بجد معرفی شد.
رییس کمیته امداد امام خمینی (ره) امروز (چهارشنبه) به منظور بازدید و بررسی وضعیت خدمترسانی به مددجویان تحت حمایت به خراسان جنوبی سفر کرد و در نشست ستاد توسعه خاوران حضور یافت.
دیدار با استاندار و نماینده ولی فقیه در خراسان جنوبی، حضور در شورای زکات و رزمایش توزیع ۸ هزار بسته تحصیلی، افتتاح مرکز نیکوکاری اهل سنت در روستای بجد و بازدید از طرحهای خوداشتغالی و روند احداث واحدهای مسکونی مددجویان از برنامههای سفر بختیاری به خراسان جنوبی است.