غلامرضا صدیق راد پنجشنبه در گفتو گو با خبرنگار ایرنا با بیان این که هشتم مهرماه هر سال برابر سی ام سپتامبر روز جهانی ناشنوایان نام گذاری شده است افزود: هدف از این نام گذاری ارتقاء فرهنگ ارتباط با ناشنوایان، دانسته هایی از زبان اشاره و آگاهی سیاست مداران و مردم از مشکلاتی است که این قشر با آن روبرو هستند.
وی با تشریح خدمات ارایه شده از سوی بهزیستی خوزستان به ناشنوایان و کم شنوایان بیان کرد: تامین وسایل کمک توانبخشی به ناشنوایان شامل سمعک ، باطری سمعک، پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی ، کمک هزینه تعمیر و تعویض قطعات شنوایی،خدمات توانبخشی در مراکز خانواده شامل تربیت شنیداری ،گفتار درمانی ،پرداخت مستمری، پرداخت کمک هزینه دانشجویی و دانش آموزی از جمله خدمات ارایه شده به این قشر می باشند.
صدیق راد اظهار داشت: اعتباراختصاص یافته به منظور تامین وسایل کمک توانبخشی در سال ۹۹ برای ناشنوایان زیر پوشش بهزیستی خوزستان بیش از ۲۲ میلیارد و ۷۵۰ میلیون ریال بوده که صرف خرید وسیله کمک شنوایی شامل دستگاه سمعک وباطری سمعک شده است همچنین چهار میلیاردو ۱۳۰ میلیون ریال برای جبران هزینه کاشت حلزون شنوایی ، تعمیر و تعویض قطعات حلزون شنوایی پرداخت شد.
کاشت حلزون شنوایی طی عمل جراحی با قرار دادن پروتز خاص در حلزون گوش بیمار، صورت می گیرد و با توانبخشی بعد از آن برای افراد ناشنوای عمیق ، می تواند موجب رشد مهارتهای گفتاری و زبانی شود و در نهایت توانمند سازی فرد را به دنبال دارد.
مدیرکل بهزیستی استان خوزستان گفت:مرکز کاشت حلزون در خوزستان از سال ۹۲ راه اندازی شده که تاکنون ۷۰۲ عمل کاشت حلزون انجام داده است. ۱۱۰ عمل کاشت حلزون در سال گذشته در مرکز کاشت حلزون خوزستان انجام شد.
صدیق راد با اشاره به این که در خوزستان چهار مرکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی با ظرفیت ۲۰۰ نفر وجود دارد گفت: این مراکز به توانخواهان در شهرستانهای آبادان،دزفول و اهواز ۲ مرکز، خدمات آموزشی و توانبخشی ارائه می کنند.
وی ادامه داد: خدمات توانبخشی به کودکان دارای اختلال شنوایی شامل مجموعه اقدامات و خدمات ویژه کودکان برای آسان نمودن ارتباط دریافتی و بیانی با استفاده از وسیله تقویت کننده مناسب و ارائه آموزش های ویژه به آن ها است.
مدیرکل بهزیستی استان خوزستان با بیان اینکه تعداد پنج هزارو ۸۷۲ نفر با معلولیت شنوایی از بهزیستی خوزستان مستمری دریافت می کنند افزود: طرح غربالگری شنوایی نوزادان از سوی سازمان بهزیستی به طور مستمر در پایگاه های غربالگری در حال انجام است.
وی افزود: غربالگری شنوایی نوزادان بخشی از یک برنامه است که به نام غربالگری، تشخیص و مداخله زود هنگام کم شنوایی شناخته می شود. در این طرح غربالگری شنوایی نوزادان تا قبل از ۱ ماهگی، تشخیص کم شنوایی تا قبل از ۳ ماهگی و مداخله بهنگام تا قبل از ۶ ماهگی انجام می شود.
صدیق راد با اشاره به استقرار ۴۲ پایگاه غربالگری شنوایی تحت نظارت سازمان بهزیستی در ۲۵ شهرستان خوزستان بیان کرد:از ابتدای سال جاری تاکنون حدود ۴۳ هزارو ۵۰۰ نوزاد مورد معاینه قرار گرفتند که از این تعداد ۵۴۲ نوزاد مشکوک به افت شنوایی برای آزمایش تشخیص ، به کلینیک های شنوایی شناسی ارجاع داده شدند. از این تعداد ۹۱ کودک با تشخیص قطعی افت شنوایی برای مداخله طبی،توانبخشی به مراکز مربوطه معرفی شدند.
تعداد ۸۳ هزارو ۶۰۲ نفر در بهزیستی استان خوزستان دارای پرونده توانبخشی می باشند که شامل معلول جسمی حرکتی ،معلول ذهنی ،معلول شنوایی و بینایی می باشند.
ناشنوای عمیق به فردی گفته می شود که هیچ کدام ازصداهای گفتاری را نمی شنود و استفاده از سمعک کم شنوایی عمیق برای او ضروری است در برخی موارد نیز کاشت حلزون شنوایی در زمان مناسب برای این افراد می تواند کارگشا باشد.کم شنوای شدید افت شنوایی بین ۷۰ تا ۹۰ دسی بل دارد ، فرد کم شنوای متوسط بین ۴۰ تا ۷۰ دسی بل و ناشنوای خفیف نیز بین ۱۰ تا ۱۵ دسی بل در شنیدن مشکل دارد.
۳۰ سپتامبر مصادف با هشتم مهر روز جهانی ناشنوایان نام گذاری شده است.