حسین نورعلی وند روز پنجشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا به مناسبت روز جهانی ناشنوایان افزود: متاسفانه تمایل به کسب آموزش زبان اشاره در این استان بسیار پایین بوده بطوریکه تعداد انگشت شماری رابط ناشنوا در این استان وجود دارد.
وی با ذکر اینکه زبان اشاره به عنوان زبان ناشنوایان یکی از مهمترین نیازهای این قشر است، افزود: علاوه بر این عموم مردم نیز برای کمک به سهولت برقراری ارتباط با افراد دارای معلولیت ناشنوایی به عنوان شهروندان جامعه باید با زبان اشاره داشته باشند.
معاون بهزیستی ایلام به دیگر مشکلات ناشنوایان در این استان اشاره کرد و یادآور شد: هزینه بالای وسایل کمک توانبخشی، بی میلی کارفرمایان برای جذب افراد ناشنوا، ازدواج، اشتغال و پایین بودن نرخ مستمری دریافتی را از جمله عمده مشکلات این قشر عنوان کرد.
نورعلی وند تعداد کل ناشنوایان استان را ۲ هزار و ۱۷۰ نفر اعلام و تاکید کرد: این افراد علاوه بر پرداخت مستمری خدمات غیر مستمر نظیر توزیع وسایل کمک توانبخشی به این افراد در طول سال ارایه می شود.
حمایت بهزیستی ایلام از پنج هزار و ۸۶۸ سالمند
معاون توانبخشی بهزیستی ایلام همچنین به مناسبت ۹ مهرماه روز جهانی سالمندان اشاره کرد و گفت: استان ایلام در مجموع پنج هزار و ۸۶۸ سالمند زیر پوشش حمایت این اداره کل دارد که از این شمار سه هزار و ۸۳۸ نفر حوزه اجتماعی و مابقی در حوزه توانبخشی خدمت دریافت می کنند.
نورعلی وند با ذکر اینکه از این تعداد ۵۳ نفر در مراکز نگهداری شبانه روزی هستند، افزود: ۳۵ نفر از این تعداد زن و ۱۸ نفر نیز مرد هستند.
وی به خدمات طرح ویزیت در منزل سالمندان اشاره کرد و گفت: این طرح در چهار شهرستان استان با هدف خدمات دهی به سالمندان در منزل و جلوگیری از سپردن آنها به مراکز نگهداری بهزیستی اجرا و ۲۸۴ سالمند با کهولت سن از آن برخوردارند.
نورعلی وند توزیع وسایل کمک توانبخشی و وسایل کمک مصرفی نظیر ویلچر، عصا، واکر، تخت بیمارستانی، تشک مواج و پوشینه در بین سه هزار و ۸۰۰ سالمند در شهرستانهای مختلف استان، ارایه خدمات طرح توانبخشی مبتنی بر خانواده و اجرای طرح توانبخشی مراقبین مبتنی بر خانواده به سالمندان در شهرستانهای ایلام، چرداول و دره شهر را از جمله عمده خدمات ارایه شده به سالمندان توسط این اداره کل عنوان کرد.
وی ایجاد محیط دوستدار سالمند را یکی از نیازهای سالمندان در این استان عنوان کرد که به عنوان مصوبه شورای سالمندان در دستور کار قرار گرفته و با همکاری شهرداری ها و سایر دستگاه های مرتبط تاکنون در شماری از خیابان ها و پارک های مرکز استان و برخی شهرستانها ایجاد شده است.
نورعلی وند نرخ جمعیت سالمندی در این استان را ۸.۵ درصد اعلام کرد و گفت: هم اینک در مجموع بیش از ۴۹ هزار سالمند در استان ایلام وجود دارد.