سمنان- ایرنا- مدیرکل بهزیستی استان سمنان گفت: یکهزار و ۸۵۷ نفر در حوزه شنوایی از خدمات بهزیستی در استان استفاده می‌کنند.

به گزارش ایرنا، علیرضا ایزدپور روز پنجشنبه به مناسبت هشتم مهر روز جهانی ناشنوایان به رسانه ها افزود: بهزیستی استان سمنان ۱۳ هزار ۲۲۷ نفر با معلولیت‌های مختلف زیر پوشش دارد که از این تعداد معلولیت یکهزار و ۸۵۷ نفر در بخش شنوایی و ۶۲۴ نفر در بخش صوت و گفتار شناسایی شد.

وی بیان کرد: از هر یکهزار کودک متولدشده در ایران بین ۵ تا ۶ کودک دچار اختلال شنوایی می شوند که این امر مساله اهمیت غربالگری کودکان در بدو تولد را دوچندان می کند.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با بیان اینکه کم شنوایی معلولیتی پنهان و دارای تاثیرات گسترده بر جنبه های مختلف رشد مهارت های ارتباطی، اجتماعی و هیجانی فرد و خانواده است، یادآور شد: هرچه سن بروز کم‌شنوایی پایین‌تر باشد، میزان آسیب وارده بر مهارت های فرد بیشتر و جنبه های گسترده تری از فرایند رشد و تحول زبان و گفتار وی را تحت تاثیر قرار می دهد.

وی ادامه داد: کم شنوایی معلولیتی پنهان و شایع ترین نقص مادرزادی است، میزان شیوع کم شنوایی در زمان تولد بیش از ۲ برابر مجموع دیگر اختلالات قابل ارزیابی در نوزادان است و با توجه به آمارهای سازمان بهزیستی حدود ۱۰ درصد جمعیت بیش از ۷۰ میلیونی ایران را معلولان تشکیل می دهند که از این تعداد ۲.۱۶ درصد یعنی ۴۷۰ هزار نفر را جمعیت معلولان دارای اختلالات شنوایی و گفتاری تشکیل می دهند.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان تاکید کرد: تحقیقات نشان داده است فقدان تشخیص کم شنوایی تک‌گوشی احتمال عقب ماندگی تحصیلی کودکان را تا ۱۰ برابر افزایش می دهد و عوامل ژنتیکی علت ۵۰ درصد ناشنوایی است، اگر کم‌شنوایی در سن زیر سه ماهگی تشخیص داده شود و قبل از ۶ ماهگی درمان شود، می توان از مشکلات کم‌شنوایی پیشگیری کرد.

ایزدپور به خدمات بهزیستی به جامعه ناشنوایان و کم شنوایان اشاره و اضافه کرد: بهزیستی با ایفای نقش در زمینه های غربالگری شنوایی، ارجاع به مرحله تشخیص، توانبخشی گفتاری و شنیداری در مراکز خانواده و کودک مبتلا به اختلالات شنوایی، ارائه تجهیزات توانبخشی (سمعک)، ارائه کمک هزینه کاشت حلزون شنوایی، تعمیر و تعویض قطعات پروتز کاشت، ارائه خدمات توانبخشی بعد از کاشت حلزون شنوایی، آموزش و مشاوره خانواده و آماده سازی کودک برای ورود به مهد و مدرسه، پرداخت کمک هزینه وسایل کمک توانبخشی، پرداخت کمک هزینه تحصیلی  در کلیه مقاطع تحصیلی، پرداخت مستمری، پرداخت کمک هزینه  تحصیلی دانشجویان، پرداخت کمک هزینه ایاب وذهاب، و پرداخت کمک هزینه کاشت حلزون، ارائه خدمت می‌کند.

وی با اشاره به فعالیت یک مرکز روزانه آموزشی و توانبخشی خانواده و کودک کم شنوا و ناشنوا در شهرستان شاهرود و ۲ انجمن غیردولتی فعال در حوزه کم شنوایان و ناشنوایان در شهرستانهای سمنان و دامغان زیر نظر بهزیستی استان سمنان ابراز داشت: توانمندسازی جامعه هدف از رویکردهای اصلی بهزیستی است و یکی از راه های موثر در این بحث اشتغال معلولان و تلاش برای تحقق سه درصد سهمیه آنان در استخدام‌های دستگاه های اجرایی است.

مدیرکل بهزیستی استان سمنان با اشاره به توانمندی معلولان و استفاده از ظرفیت آنان در بخش صنعت، تعامل بیش از پیش واحدهای صنعتی با جامعه معلولان و بهزیستی را خواستار شد و آمادگی بهزیستی را به منظور انعقاد تفاهم نامه و معرفی نیروی کار اعلام کرد.