فرشید ذبیحی روز پنجشنبه در جلسه مشترک با فرماندار ورامین اظهار داشت: عشایر استان تهران با برخورداری از ۷۰۰ هزار راس دام سبک، یکی از مهمترین تولیدکنندگان گوشت قرمز در استان محسوب میشوند که برای فعالیت تولیدی خود به حمایت بیشتر مسئولان نیاز دارند.
وی افزود: یکی از مشکلات حوزه نهادههای دامی، داشتن آمار دقیق از تعداد دامهای موجود در استان است تا بتوان بر اساس آمار واقعی، برای تامین نهادهها به درستی برنامه ریزی کرد.
این مسئول خاطرنشان کرد: با برنامهریزیهای صورت گرفته، تامین نهادههای دامی از سوی دولت در حال افزایش است که یقینا این امر، یکی از مهمترین مشکلات حوزه تولید دام عشایر را برطرف میکند.
وی از حمل و نقل به عنوان یکی دیگر از مشکلات حوزه تامین نهادههای دامی یاد و اضافه کرد: برای آن که بتوان عشایر را در تولید دام سبک ترغیب و تشویق کرد، خرید تضمینی دام و صادرات آن توسط تشکلهای عشایری است که این مهم نیز در دستور کار امور عشایر قرار دارد.
ذبیحی ادامه داد: جامعه عشایری به حمایت مسوولان نیاز دارد از این رو از فرمانداران درخواست میشود تا با اختصاص اعتبارات لازم از محل مالیات بر ارزش افزوده، آنان را یاری رسانند.
عشایر نمونه بارز تحقق سیاستهای اقتصاد مقاومتی هستند
فرماندار ورامین نیز در این جلسه اظهار داشت: زندگی عشایری، نمونه بارز تحقق سیاستهای اقتصادی مقاومتی است که با حمایت از آن، بسیاری از نیازهای استان در حوزه گوشت قرمز تامین میشود.
حسین کاغذلو افزود: مسوولان شهرستان ورامین همواره خود را در کنار عشایر احساس کردهاند و در طول سالهای اخیر، با اقدامات مؤثری نظیر اصلاح و مرمت جاده عشایری، تامین آب مورد نیاز، تهیه ۸۰ تخته چادر عشایری و اختصاص اعتبارات مورد نیاز از محل مالیات بر ارزش افزوده، تلاش کردهاند تا بخشی از نیازهای این جامعه را برطرف کنند.
وی ادامه داد: یکی از مهمترین منابع تامین علوفه مورد نیاز عشایر، مراتع جنوبی شهرستان ورامین است که با هماهنگیهای به عمل آمده، حضور عشایر در این منطقه تسهیل شده و مدت زمان حضور آنان با هماهنگی تمدید شد.
شهرستان ورامین از یکصد خانوار عشایر با بیش از ۴۰ هزار رأس دام سبک برخودار است که این افراد، همه ساله به منظور کوچ قشلاقی، به مراتع جنوبی دشت عزیمت و برخورداری از جاده ایمن، در تردد آنان نقش مهمی ایفا میکند.
این مسئول اضافه کرد: بارشهای فصلی و طغیان رودخانه در سالهای گذشته، بخشی از مسیر تردد عشایر را تخریب کرد که طی سالهای اخیر تلاش شد تا با احداث پل، آبنما و بهسازی معابر، از تخریب این مسیر جلوگیری شود.
کاغذلو اظهار داشت: امسال به منظور رفع مشکل تخریب جاده بر اثر سیلاب، اعتباری ۱۰ میلیارد ریالی از محل اعتبارات مالیات بر ارزش افزوده و حوزه عشایری به امر بهسازی جاده اختصاص یافته که این طرح در دو فاز عملیاتی میشود.
وی یادآور شد: در حوزه حمل و نقل نهادههای دامی، یک بندر خشک در حاشیه راهآهن سراسری تهران- مشهد و در مجاورت ایستگاه ابردژ احداث شده که این منطقه مهم اقتصادی میتواند نهادهها را ایمن و ارزان قیمت با استفاده از خطوط ریلی حمل و در اختیار عشایر و کشاورزان قرار دهد.
به گزارش ایرنا، ۱۴ هزار و ۳۱۵ نفر از عشایر کشور در استان تهران زندگی میکنند و بر اساس گزارش مرکز آمار ایران جمعیت عشایر استان در ۴۰ سال گذشته تا حدودی ثابت بوده و دلیل آن هم این است که ظرفیت مراتع جوابگوی جمعیت بیشتر نیست.
عشایر استان تهران، قشلاق را در جنوبشرقی استان و در شهرستانهای ورامین و پاکدشت و فصل ییلاق را در ارتفاعات البرز و در شهرستانهای دماوند و فیروزکوه مستقر میشوند.
تاریخ انتشار: ۸ مهر ۱۴۰۰ - ۱۰:۳۲
تهران - ایرنا - مدیر امور عشایر استان تهران گفت: کاهش بارش نزولات جوی، تامین نهادههای دامی را با مشکل مواجه کرده و تامین آن برای عشایر به مهمترین دغدغه مسئولان استان تبدیل شدهاست.