به گزارش ایرنا، بهرام نادی روز پنجشنبه در نشست تخصصی کارگروه فرونشست زمین دراتاق بازرگانی اصفهان افزود : اگر افت آب را برای عمق ۱۲۰ متری زمین مدلسازی کنیم حدود ۴۶ سانت نشست خواهیم داشت که در آینده نیز شاهد فرونشست میدان نقش جهان بهخصوص در بخش شمالی آن خواهیم بود.
وی به محاسبه سطح تقریبی آبخوان اصفهان، برخوار پرداخت و گفت: حجم آب در این منطقه اکنون یک هزار و ۶۰۰ کیلومتر مربع و حجم تقریبی خاک در آبخوان با توجه به نقشه سنگ بستر برابر ۲۴۶ میلیارد متر مکعب است.
عضو کارگروه فرونشست اتاق بازرگانی اصفهان بیان داشت: بر اساس آمارهای موجود در ۱۶ سال اخیر متوسط تخلیه آبخوان دشت اصفهان، برخوار ۵۱۱ میلیون متر مکعب در سال بوده است.
نادی در ادامه با اشاره به اینکه برای نخستین بار مدل سازی فرونشست زمین اصفهان در سال ۹۵ تهیه شد، اظهار داشت: بررسی فرونشست زمین تا رسیدن به سنگ بستر بیانگر این بود که اصفهان دچار افت آب است و این معضل ابتدا در منطقه "عاشق آباد" در شمال این شهر مشاهده شد.
وی افزود: در پی این مساله در سال ۹۸ گزارش آسیب هشت پروژه ساخت و ساز ناشی از فرونشست زمین گزارش شد و به تازگی در سال گذشته از طریق ۲۵۶ دستگاه جی پی اس فرونشست زیادی در محدوده خیابان امام خمینی(ره) و خانه اصفهان گزارش شد.
عضو کارگروه فرونشست اتاق بازرگانی اصفهان تصریح کرد: بیشترین نرخ فرونشست درسال ۱۸.۴ سانتی متر گزارش شده که حتی سازههای بتونی سطح شهر را تحت تاثیر قرارداده است.
وی با تاکید به بررسی سنگ بستر و حجم افت آب در منطقه شمال اصفهان ادامه داد: بررسی آبخوان در منطقه شمال شهر در حبیب آباد دارای بیشترین عمق است که میتوان گفت به طور متوسط از سال ۱۳۶۰ تا ۱۳۹۰، به طورمتوسط سالی یک متر افت آب در منطقه شهری رخ داده است.
کارگروه تخصصی فرونشست زمین روز پنجشنبه با حضور گروهی از کارشناسان و مسوولان دستگاههای اجرایی مرتبط به منظور بررسی این پدیده مخرب طبیعی در استان اصفهان در محل اتاق بازرگانی برگزار شد.