به گزارش ایرنا، لرد فالفورد قاضی پرونده در جلسه دادگاه اظهار داشت که حساسیت پرونده به حدی بالا است که او دستور حبس ابد صادر کرده است. وی بیان داشت که سوء استفاده از جایگاه پلیس برای ربایش، آزار جنسی و قتل یک قربانی تنها، به حدی جدی است که معادل قتل با انگیزه سیاسی یا مذهبی بشمار میرود.
قاضی پرونده قتل صورت گرفته را فاجعهبار و غمانگیز توصیف کرد که در جریان آن یک افسر دستگاه نهاد امنیتی دست به « شکار یک زن تنها برای آزار جنسی» میزند.
« وین کوزنز » ۴۸ ساله اواخر سال گذشته خانم سارا اورارد را که تنهایی در خیابانهای منطقه کلپهام نزدیک خانه دوستش درحال پیاده روی بود، با یک دستگاه خودروی استیجاری که همان روز کرایه کرده بود میرباید. او که مسئول محافظت از پارلمان و مراکز دیپلماتیک بود پس از پایان ۱۲ ساعت شیفت کاری ۱۳ اسفند ۱۳۹۹ دست به چنین جنایت هولناکی میزند.
بر اساس شواهد موجود، قاتل چند روز پیش از ارتکاب جرم اعلام کرده بود که از فشار عصبی رنج میبرد و قادر به ادامه همکاری با پلیس نیست. پنج روز بعد از حادثه که ناپدید شدن خانم اورارد خبرساز شده بود، او تمارض کرده و از حاضر شدن در محل کار خودداری میکند. روز بعد پلیس او را حوالی ساعت ۱۹ و ۵۰ دقیقه دستگیر میکند.
این افسر پلیس انگلیس، ماه گذشته مسئولیت قتل خانم اورارد را پذیرفت، اما فقط به ربایش و آزار جنسی او اقرار کرده بود. او تیرماه گذشته در دادگاه جنایی انگلیس با حضور پنج تن از اعضای خانواده مقتول و رئیس پلیس لندن شرکت کرد تا به ارتکاب این جرم هم اعتراف کند.
لرد فالفورد اظهار داشت که جرم آقای کوزنز باعث سلب اعتماد عمومی به نیروی پلیس شده است. مقتول هم در تمام طول مدتی که حکمش توسط قاضی قرائت میشد سرش را پایین انداخته بود و میلرزید. قاضی پرونده تصریح کرد که اقدام مقتول ناخوشایند، وحشیانه و خودخواهانه بوده است.
کرسیدا دیک رئیس پلیس لندن بار دیگر از بابت این ضایعه دلخراش عذرخواهی و تصریح کرد: همه ما در اداره پلیس از جنایت این مرد عصبانی و حیرت زدهایم. اینها وقایع وحشتناکی هستند و ما احساس خیانت میکنیم.
رئیس پلیس لندن عنوان کرد که زبان از بیان عمق عصبانیت، تاسف و ناراحتی اداره پلیس قاصر است و یاد خانم اورارد و خانواده او در ذهن پلیس میماند.
با این حال فشارها برای کنارهگیری از او این مقام افزایش یافته تا به این ترتیب اعتماد از دست رفته افکار عمومی به دستگاه امنیتی کشور احیا شود. هریت هارمن جانشین پیشین رهبر حزب کارگر انگلیس و رئیس کمیته مشترک حقوق بشر از پریتی پتل وزیر کشور خواست تا برای ترمیم اعتماد زنان به اداره پلیس، سریعا اقدام و خانم «دیک» را برکنار کند.
او همچنین در نامهای به رئیس پلیس لندن تصریح کرد که زنان کشور نیاز دارند تا اطمینان حاصل کنند که پلیس از آن ها حمایت میکند، نه اینکه جان آن ها را به خطر بیندازد. وی افزود: به نظر من شما دیگر صلاحیت اصلاحات لازم در اداره پلیس را ندارید. اطمینان دارم که شما این مساله را درک میکنید و به همین خاطر تقاضا میکنم تا با استعفای خود زمینه اجرای اصلاحات در اداره پلیس را فراهم کنید.
قتل این زن جوان از اسفند ماه گذشته جامعه انگلیس را شوکه و بهتزده کرده و موجی از خشم و اعتراض زنان را به همراه داشته است. مدافعان حقوق زنان، پویشی را با عنوان «خیابانها را دوباره از آن خود کنیم» به راه انداخته اند و در نزدیکی محلی که گفته میشود خانم اورارد ناپدید شده چندین تجمع برگزار کردند.
روزنامه گاردین نیز گزارش کرده است که خشم عمومی جامعه و خصوصا زنان در یک حالت تصاعدی و فزاینده قرار دارد. بر اساس این گزارش هزاران زن انگلیسی تاکنون در شبکه های اجتماعی ترس و نگرانی را از امنیت خود وقتی در اماکن عمومی تنها هستند به اشتراک گذاشتند.
سرشماری زن کشی در انگلیس که شامل قتل سارا اورارد نیز میشود نشان میدهد که از سال ۲۰۰۹ تا کنون ۱۰ زن به دست افسران پلیس کشته شدهاند. مابقی موارد در زمرهی قتلهای مخفی طبقهبندی شده است.
همچنین روزنامه گاردین چندی پیش گزارش داد که تقریبا تمام زنان جوان در این کشور مورد آزار جنسی قرار گرفته و بدتر از آن، اعتماد خود را به حل این معضل از سوی مقامات مسئول از دست دادهاند. بر اساس این گزارش، ۹۷ درصد زنان بین ۱۸ تا ۲۴ سال مورد آزار جنسی قرار گرفته و هولناکتر آنکه ۸۰ درصد زنان از تمام گروههای سنی گفتهاند که این معضل را در فضای عمومی تجربه کردهاند.