تهران- ایرنا- نرخ دلار در یک ماه گذشته در کانال ۲۷ هزار تومان محبوس مانده بود، اما در هفته‌ای که گذشت افزایش تقاضا نرخ دلار را به کانال ۲۸ هزار تومانی رساند که تحلیلگران در مورد میزان تداوم آن اختلاف نظر دارند.

به گزارش روز جمعه ایرنا، بازار ارز در شهریور ماه شاهد چندین موج صعودی و نزولی متفاوت بود که در نهایت هیچ کدام نتوانستند بهای ارزهای پر معامله این بازار را از کانال‌های قیمتی خود خارج کنند. با این وجود تحولات هفته گذشته، بسیاری از تحلیلگران بازار ارز را به این باور رساند که حصارهای قیمتی تثبیت شده در این ماه، شکسته شده‌اند.

عملکرد بازار ارز در هفته‌ای که گذشت را می‌توان به دو نیمه تقسیم کرد. تا پیش از روز دوشنبه و تعطیلی اربعین حسینی، روند حاکم بر بازار در ادامه وضعیت روزهای گذشته بود که طی آن معامله‌گران با احتیاط نسبت به خرید و فروش ارز اقدام می‌کردند و اخبار مثبت و منفی رسانه‌ها نیز توان لازم را برای خروج دلار از کانال ۲۷ تومان و یورو از کانال ۳۲ تومان ایجاد نمی‌کردند. اما در این هفته شرایط متفاوت شد.

بازار ارز طی سال‌های اخیر بیش از هر مسئله دیگری به موضوع تحریم‌های اقتصادی علیه کشور حساس بوده و هر اقدامی یا خبر مثبت یا منفی که از سوی فعالان این بازار جدی گرفته شود، می‌تواند به یکباره روندهای حاکم بر بازار را دگرگون سازد و دقیقا از همین زاویه است که بازار از روز سه‌شنبه این هفته، شرایط کاملا متفاوتی را نسبت به یک ماه گذشته تجربه کرد.

 با شروع معاملات روز سه‌شنبه، نمودار قیمت‌ها با شیب صعودی قابل توجهی مواجه شد که تا پایان هفته تداوم یافت.

در نتیجه این روند، بهای دلار در آخرین معاملات روز پنج‌شنبه به ۲۸ هزار و ۳۵۰ تومان  و بهای یورو به ۳۲ هزار و ۸۰۰ تومان رسید. تحلیلگران فنی پیش از این پیش‌بینی کرده بودند که اگر دلار بتواند از سطح حمایتی ۲۷ هزار و ۸۰۰ تومان گذر کند، بازار با موج تقاضا مواجه خواهد شد که همین مسئله احتمال ورود قیمت دلار به کانال ۲۸ تومان و حتی افزایش در این کانال را آسان می‌سازد. پیش‌بینی که به نظر می‌رسد در روزهای اخیر محقق شد.

در هفته ای که گذشت بازار ارز توانست به رکورد بالاترین نرخ در سال ۱۴۰۰ دست پیدا کند. رکوردی که تا پیش از این تنها برای ساعاتی در میانه شهریور ماه با رقم ۲۸ هزار و ۱۰۰ تومان شکل گرفته بود.

کارشناسان اقتصادی افزایش نقدینگی طی ماه‌های گذشته و به تبع آن رشد تورم در کشور از یک‌سو و همچنین محدودیت‌های تجاری را از عوامل بنیادی می‌دانند که انتظارات افزایشی را در بازار ارز حمایت می‌کنند و مانع از کاهش یا ثبات قیمت‌ها می‌شوند.

به هر ترتیب روند بازار ارز در هفته‌ای که گذشت به گونه‌ای رقم خورد که بهای دلار و یورو به محدوده یازده ماه پیش بازگشت. این امر نگرانی‌هایی را برای فعالان اقتصادی ایجاد کرده است و آنان در انتظار واکنش مناسب از سوی سیاستگذاران اقتصادی در قبال این شرایط هستند.

در این میان، برخی تحولات مانند دستور رییس جمهوری به بانک مرکزی برای فعال‌سازی تمام ظرفیت‌ها در پیگیری بازگشت ارزهای بلوکه شده ایران به بازار داخلی، امیدواری هایی را درباره آزاد سازی پول های بلوکه شده و افزایش عرضه ارز ایجاد کرده که می تواند به تثبیت و کاهش قیمت ارز در بازار کمک کند.