تهران- ایرنا - مطالعه جدید که در مجله پزشکی « پی ال او اس » منتشر شده، ارتباط مستقیمی میان تغییرات آب و هوایی به ویژه خشکسالی در آفریقا با روند کاهش واکسیناسیون در میان کودکان پیدا کرده است.

به گزارش روز جمعه ایرنا از پایگاه خبری و تحلیلی « اورآسیا ریویو »، این مطالعه نشان می‌دهد، خشکسالی در آفریقا ممکن است مانع پوشش واکسیناسیون کودکان بشود.

خشکسالی در زمان تولد کودکان با آمار واکسیناسیون پایین برای ۴ واکسن ضروری برای کودکان از جمله مالاریا و فلج اطفال مرتبط بوده است که پایین‌ترین آمار واکسیناسیون فلج اطفال به زمان خشکسالی باز می گردد. 

این مطالعه بر روی حدود ۱۴۰ هزار کودک در ۲۲ کشور جنوب صحرای آفریقا انجام شده است. 

« جیسون ناگاتا » متخصص کودکان در دانشگاه کالیفرنیا و از نویسندگان این مقاله اظهار کرده است: « مطالعه ما نشان می‌دهد تغییرات آب و هوایی می‌تواند مانع واکسیناسیون شود و واکسیناسون  از مهم ترین عواملی است که از سرایت بیماری و آلوده شدن کودکان جلوگیری می‌کند.»

وی افزوده است: خشکسالی می‌تواند به کاهش واکسیناسیون کودکان به دلیل ناپایداری اقتصادی، عدم امنیت غذایی، اجتناب به دلیل بیماری و فرسایش زیرساخت‌های بهداشت عمومی منجر شود. » 

برپایه این گزارش، تسریع خشکسالی پیش‌بینی شده به دلیل تغییرات اقلیمی، موانع بسیاری در راه واکسیناسیون در این دوران ایجاد می کند. 

« کایل گنسون » از نویسندگان دیگر این مقاله و استاد دانشگاه تورنتو نیز در مصاحبه‌ای گفته است: یافته‌ها بر ضرورت و نیاز تلاش جهانی برای کاهش تاثیرات اقلیمی بر سیستم بهداشت و درمان تاکید می‌کند. 

وی خاطرنشان کرده است: این مطالعه پیشنهاد می‌کند سیستم‌های بهداشتی منطقه‌ای و کشوری برای برنامه ریزی در جهت نیازهای خود که تحت تاثیر تغییرات اقلیمی قرار می‌گیرد، به حمایت مالی نیاز دارد. »