به گزارش روز جمعه ایرنا از استانداری خراسان جنوبی؛ محمد فرهادی در حاشیه دومین نشست ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات استان که در پی دستور رییس جمهوری راهاندازی شد، اظهار داشت: در جلسه امروز مباحث اولین جلسه که به ریاست استاندار برگزار شد، بررسی میشود و در جلسه اول موضوع شرح وظایف و چارت سازمانی ستاد، مورد بحث و تبادل نظر حاضران قرار گرفت.
وی با بیان اینکه خط مشی کلی دستگاههای مختلف مشخص شده است افزود: سه کارگروه ضمیمه ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات با محوریت دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری، مدیریت بحران استانداری و نیز اداره کل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی تشکیل شد.
معاون استاندار خراسان جنوبی گفت: در حوزه پروژهها نیز تصمیمات خوبی اتخاذ و مقرر شد ابتدا جایگاه استان در موضوع قنوات مشخص شود تا براساس آن بتوانیم مجموعهای از شاخصها و استانداردها را تعریف کنیم.
وی بیان کرد: براساس این شاخصها، برنامهریزیهای کوتاهمدت، میانمدت و بلندمدت انجام خواهد شد و برای موفقیت در این راه باید مشوقهایی نیز برای مغنیها در نظر گرفته شود.
فرهادی افزود: متاسفانه در یکصد سال گذشته، قنوات که از داشتههای کهن و غرورآفرین ما هستند، مورد غفلت واقع شده است.
وی گفت: در ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات به دنبال تغییر نگاه استانی و ملی به موضوع قنوات هستیم.
تشکیل ستاد احیای قنوات از مصوبات سفر رییس جمهوری به خراسان جنوبی است که با عنوان "ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات استان خراسان جنوبی" روز یکشنبه ۲۸ شهریور ماه بهطور رسمی آغاز به کار کرد تا مرمت و بازسازی قنوات سرعت بگیرد.
رییس جمهوری در سومین سفر استانی خود که نوزدهم شهریور امسال به خراسان جنوبی انجام شد، در دیدار نمایندگان اقشار مردم، ایثارگران، نخبگان و علمای استان خراسان جنوبی گفت: یکی از مسائل مهم در خراسان جنوبی درخصوص تامین آب، ستاد احیای قنوات در این استان است که باید این ستاد فعال شود و مسوولان دولتی هم از آن حمایت کنند.
آیت الله سید ابراهیم رئیسی افزود: زمانی که تولیت آستان مقدس رضوی را برعهده داشتم اقدامی در مورد احیای قنوات خراسان رضوی، خراسان جنوبی و خراسان شمالی انجام دادیم که نتیجهبخش اما کار ما کار محدودی بود.
وی تاکید کرد: این کار باید به صورت کشوری انجام شود و خراسان جنوبی میتواند یک مرکزیتی پیدا کند، فعال شدن ستاد احیای قنات برای این استان بسیار برکت دارد و خود مردم هم در این زمینه پای کار هستند.
استاندار خراسان جنوبی هم در نشست شورای اداری استان که همان روز با حضور رییس جمهوری در بیرجند برگزار شد، اعلام کرد: با توجه به خشکسالی بیسابقه در این استان ستاد احیای قنوات به پیشنهاد رییس جمهوری به زودی تشکیل میشود.
با گذشت ۹ روز از سفر رییس جمهوری به خراسان جنوبی، اولین جلسه ستاد احیا، بازسازی و مدیریت قنوات خراسان جنوبی با محوریت برنامهریزی به منظور تحقق مصوبه سفر رییس جمهوری به خراسان جنوبی، تعیین راهبردهای ستاد و نیز تکالیف دستگاههای متولی ۲۸ شهریور ماه برگزار شد.
همچنین در این نشست استاندار خراسان جنوبی به عنوان رییس ستاد، معاون هماهنگی امور عمرانی استاندار به عنوان جانشین ستاد و سازمان جهاد کشاورزی به عنوان دبیر ستاد همچنین اداره کل منابع طبیعی و آبخییزداری، شرکت آب منطقهای، سازمان نظام مهندسی کشاورزی، بسیج سازندگی، اداره کل آموزش فنی و حرفهای، اداره کل تعاون، کار و رفاه اجتماعی، سازمان تامین اجتماعی، سازمان مدیریت و برنامهریزی استان و یک نفر نخبه دانشگاهی به انتخاب رییس دانشگاه بیرجند به عنوان اعضای اصلی این ستاد مشخص شدند.
تشکیل سه کارگروه از جمله "آموزش، فرهنگسازی و مشارکت" با مدیریت مدیرکل دفتر امور روستایی و شوراهای استانداری خراسان جنوبی، کارگروه "بررسی حوادث و بررسی بلاهای طبیعی" با مدیریت مدیرکل مدیریت بحران استانداری و کارگروه "مدیریت قنوات" با مدیریت مدیرکل منابع طبیعی و آبخیزداری خراسان جنوبی نیز در این ستاد تصویب و مقرر شد که مدیران این کارگروهها شیوه اجرا را به ستاد ارائه کنند تا به تصویب برسد.