به گزارش ایرنا، ایرج حیدریان روز شنبه در نشست پیگیری مباحث مربوط به پروژه های انتقال آب استان سمنان با حضور سید محمد رضا هاشمی استاندار در شرکت آب منطقهای گفت: مجوز قطعی محیط زیست در خصوص طرح انتقاب آب دریای خزر به فلات مرکزی صادر شده و فراخوان لازم در خصوص سرمایه گذاری انجام گردیده و در مرحله ارزیابی کیفی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان تاکید کرد: طرح انتقال آب دریای خزر به فلات مرکزی ، از راهکارهای برون رفت سازه ای دراز مدت است که اقدامات در دست پیگیری قرار دارد.
وی ادامه داد: ۹۳ درصد بارش ها در فلات مرکزی قبل از اینکه به سطح زمین برسد تبخیر می شود و این مساله بر مشکل کمآبی فلات مرکزی ایران افزوده است.
وی با اشاره به اینکه راهکارهای برون رفت سازه ای از موارد رفع مشکل چالش کم آبی در استان سمنان است، بیان کرد: سد مجن و تاسیسات وابسته، آبرسانی از سیمین دشت به گرمسار، انتقال آب از سد کالپوش به شاهرود و سد مخزنی فینسک، از جمله راهکارهای برون رفت سازه در حال اجرا در استان است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان یادآور شد: با کسری مخزن آب در استان سمنان به دلیل حجم برداشت از آب های زیرزمینی محسوس است و از سوی دیگر متوسط باران در استان سمنان نصف میانگین کشوری است.
وی با اشاره به اینکه در برنامه سازگاری با کم آبی برنامه ریزی ها برای کاهش مصرف آب در بخش کشاورزی تدوین شد، اضافه کرد: استفاده از پساب های شهری و صنعتی یکی از راهکارهای برون رفت از چالش کم آبی است.
مدیرعامل شرکت آب منطقه ای استان سمنان تاکید کرد: این شرکت توانسته اقدامات خوبی در زمینه مدیریت مصرف آب به انجام برساند.
میزان تولید آب در استان سمنان یک میلیارد و و ۱۸۰ میلیون مترمکعب است که از این رقم ۸۰۰ هزار مترمکعب از آبهای زیرزمینی و بقیه از آبهای سطحی تامین میشود، کمبود آب سالانه در استان حدود ۱۴۵ میلیون مترمکعب است.
۸۶ درصد منابع آب زیرزمینی استان سمنان در بخش کشاورزی، ۹ درصد آشامیدنی و پنج درصد در بخش صنعت و خدمات استفاده می شود.