مشهد-ایرنا- مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: برپایی شهرک تخصصی سنگهای قیمتی و نیمه‌قیمتی در مشهد با توجه به ظرفیتهای بالای ذخایر معدنی و مهارتهای تراش سنگ و فعالیت خوشه صنعتی طلا و جواهر در این منطقه در دست پیگیری است.

علی بهرامی‌زاده روز دوشنبه در گفت و گو با خبرنگار ایرنا افزود: پس از این که ۲۰۰ طراح در زمینه مصنوعات سنگهای قیمتی در مشهد آموزشهای لازم را فرا گرفتند و کارگاه‌های تراش سنگهای قیمتی به پرینترهای سه بعدی مجهز شد نیاز به توسعه مهارت آموزی در زمینه تراش سنگهای قیمتی بیش از گذشته احساس شد.

وی ادامه داد: در این راستا مرکز فنی و حرفه ای در مشهد با همکاری شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی و معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری ایجاد شد که به گوهرشناسی و آموزش تراش سنگهای قیمتی اختصاص یافت.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی گفت: در ادامه توسعه آموزشهای مربوط به تراش سنگهای قیمتی، این نیاز احساس شد که باید خراسان رضوی مرکزی برای تمرکز تولیدکنندگان و عرضه کنندگان گوهرسنگها و مصنوعات در این زمینه، واحدهای طرح و توسعه، نماینده بانک مرکزی برای ارزشگذاری و استقرار تیمهای تخصصی برای صدور شناسنامه های بین المللی مصنوعات داشته باشد.

بهرامی زاده افزود: در این راستا ایجاد شهرک صنعتی – تخصصی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی در مشهد ضروری به نظر رسید لذا راه اندازی آن پس از انجام مطالعات اولیه و اخذ مجوز از دستگاه های اجرایی مربوطه در دستور کار کارگروه امور زیربنایی و شورای برنامه ریزی و توسعه استان قرار می گیرد.

وی ادامه داد: شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی در نظر دارد برای راه‌ اندازی شهرک تخصصی سنگهای قیمتی و نیمه قیمتی استان، از مشارکت اتحادیه ها و خوشه های تولیدی این بخش بهره گیرد.

مدیرعامل شرکت شهرکهای صنعتی خراسان رضوی اظهار امیدواری کرد که با حمایتهای اعضای کارگروه امور زیربنایی و شورای توسعه و برنامه ریزی استان شاهد راه اندازی این شهرک تخصصی و نمونه شدن آن در سطح کشور باشیم.

مشهد از سوی یونسکو به عنوان شهر جهانی گوهرسنگها انتخاب شده که نشانگر توان بالای این شهر در چنین صنعتی است. 

سه هنرستان تراش سنگهای قیمتی و ۲ موزه سنگ در همین راستا در خراسان رضوی وجود دارد. مرکز ملی گوهرسنگها نیز در فضایی به وسعت هفت هزار مترمربع و مرکز نوآوری جواهرات و گوهرسنگها در فضایی به گستره ۶۰۰ مترمربع در حال ساخت است. 

۸۴۰ نفر آموزش دیده در صنعت گوهر یا سنگ تراشی و یک مرکز گوهرشناسی در خراسان رضوی وجود دارد که تنها پژوهشکده سنگ در کشور است و علاوه بر این ۶۷۰ مغازه سنتی در حوزه تراش و فروش سنگهای قیمتی در بازار رضا واقع در پیرامون حرم مطهر رضوی فعال است.

خراسان رضوی از ظرفیت بالایی در زمینه گوهرسنگها و تولید زیورآلات آنها برخوردار است که به توجه ویژه و توسعه این ظرفیتها یا بهبود فعالیتها در این زمینه نیاز دارد.

برچسب‌ها