کاشان - ایرنا - رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردستان گفت: ۸۰ محوطه باستانی شناسایی شده در این شهرستان نیازمند کاوش است.

به گزارش ایرنا، مهدی مشهدی روز یکشنبه در گفت وگو با ایرنا افزود: نیاز است برنامه‌ریزی لازم برای کاوش در محوطه‌های شناسایی‌شده به عمل آید تا زوایای مختلف این مجموعه های باستانی بیشتر روشن شود و تمدن پیشینیان مورد تجزیه و تحلیل قرار گیرد.

وی با اشاره به ظرفیت ثبت مسجد جامع هزار ساله اردستان برای ثبت در سازمان آموزشی، علمی و فرهنگی سازمان ملل متحد (یونسکو) اضافه کرد: اقدام‌های لازم در این راستا انجام شده و مراحل پایانی خود را سپری می‌کند.

میراث فرهنگی اردستان نیازمند تغییر نگاه مسوولان است

وی با بیان اینکه میراث فرهنگی اردستان نیازمند تغییر نگاه مسوولان شهری است، ادامه داد: مدیران شهری باید نگاه خودرا به مقوله میراث فرهنگی تغییر داده و در راستای حفظ و رونق آن با این اداره رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی همکاری بیشتری داشته باشند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردستان با اشاره به اینکه چرخه صنعت گردشگری در شهرستان در حال حرکت است، اظهار داشت: سرعت این حرکت کم است و نیاز به حمایت‌ بیشتر، تغییر نگرش و نگاه مردم، مسوولان و سرمایه‌گذاری بخش خصوصی دارد.

وی تصریح کرد: شهرستان اردستان ظرفیت های فراوانی در بخش‌های مختلف میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی دارد اما یکی از دلیل‌های اصلی شکوفا نشدن این فرصت‌ها در بخش‌های مختلف از جمله میراث فرهنگی شهرستان، نگاه‌های سیاسی و اجتماعی موجود در شهرستان است.

رویکرد نادرست، به میراث فرهنگی آسیب زده است

مشهدی با بیان اینکه رویکرد نادرست به مسایل در منطقه، به اداره میراث فرهنگی اردستان آسیب وارد کرده است، گفت: تا زمانی که این وضعیت وجود داشته باشد و بزرگان و سیاسی‌های شهر همکاری‌های لازم را با یکدیگر نداشته باشند و نگاه خود را تغییر ندهند اتفاق مثبتی برای میراث فرهنگی نخواهد افتاد.

وی افزود: اقامتگاه‌هایی که از وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی مجوز فعالیت دارند به دلیل اینکه جزو مشاغل گروه یک محسوب می‌شوند با رعایت دستورالعمل‌های بهداشتی در هر شرایطی مجاز به فعالیت هستند.

وی با بیان اینکه تورهای گردشگری برای سفر به اردستان و بازدید از مکان‌های تاریخی و توریستی شهرستان مشکلی نخواهند داشت، ادامه داد: با پیگیری‌های انجام شده و همکاری شبکه بهداشت و درمان، تمامی افراد فعال در بخش گردشگری شهرستان علیه بیماری کووید۱۹ واکسینه شدند.

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردستان اضافه کرد: نزدیک به ۲۵۰ نفر در بخش‌های مختلف حوزه گردشگری و صنایع دستی شهرستان فعالیت دارند و این حوزه نسبت به سال‌های گذشته رشد چشمگیری داشته است.

وی با اشاره به تاثیر منفی شیوع ویروس کرونا بر صنعت گردشگری اظهار داشت: این ویروس در دنیا صنعت گردشگری را بسیار تحت تاثیر خود قرار داده، اما در اردستان به دلیل اینکه در این مدت جذب گردشگر رشد چشمگیری نداشته، سرمایه‌گذاری‌های زیادی در این بخش نشده و در این حوزه آسیب کمتری را شاهد بوده است.

مشهدی با بیان اینکه سرمایه‌گذاری بخش خصوصی در حوزه گردشگری اردستان در سال‌های اخیر نسبت به چندین سال گذشته رشد ۲ تا ۳ برابری داشته است، گفت: با تلاش‌های انجام شده و حمایت‌های صورت گرفته از بخش خصوصی، اردستان در حوزه گردشگری راه خود را پیدا کرده و اطمینان داریم‌ در چند سال آینده شهرستان یکی از مقصدهای گردشگری استان اصفهان و حتی کشور خواهد بود. 

بهره‌برداری از اقامتگاه‌های گردشگری تا پایان امسال در اردستان 

رییس اداره میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی اردستان با بیان اینکه تا پایان سال جاری پنج تا ۶ اقامتگاه گردشگری در شهرستان به بهره برداری می‌رسد گفت: نخستین بوتیک هتل شهرستان در شهر زواره پیشرفت ۹۸ درصدی داشته و به زودی افتتاح خواهد شد.

بوتیک هتل به هتل‌هایی گفته می‌شود که به خاطر خاص بودن سبک هنری و معماری خود شهرت دارند و علاوه بر توجه به لوکس بودن و زیبایی بنا، به چیدمان هنری کار دقت شده است.

مشهدی خاطر نشان کرد: مرمت یکی از زیباترین هتل‌های سنتی استان اصفهان در شهر اردستان در مرحله‌ پایانی خود است و به زودی افتتاح خواهد شد.

شهرستان اردستان با افزون بر ۴۳ هزار نفرجمعیت و برخورداری از ۶۷ اثر ثبت ملی، یک اثر جهانی، ۲ بافت تاریخی و ۸۲ محوطه باستانی در ۱۱۸ کیلومتری شمال‌شرقی اصفهان قرار دارد