به گزارش ایرنا، دکتر افشین شیرکانی روز شنبه به رسانهها اعلام کرد: طبق دستورالعملهای بهداشتی تمامی افراد بالاتر از ۶ ماه میتوانند سالانه واکسن آنفلوآنزا را دریافت کنند.
این پزشک متخصص آسم، آلرژی و بیماریهای نقص ایمنی اضافه کرد: با توجه به رویکرد مختلف کشورها در استفاده از ماسک و فاصلهگذاری اجتماعی، شیوع دقیق آنفلوآنزا در پاییز و زمستان پیشرو قابل پیشبینی نیست.
وی گفت: واکسن آنفلوآنزای موجود در ایران از نوع سه و چهار ظرفیتی است که هر ۲ فقط بخش کوچکی از پروتئین این ویروس را دارند.
شیرکانی بیان کرد: واکسنهای کووید ۱۹ موجود در دنیا همگی بدون ویروس زنده هستند، بنابراین تزریق همزمان این دو واکسن منعی ندارد، زیرا هر کدام با ساز و کارهای ایمونولوژیک مخصوص به خود سبب تولید آنتیبادی در بدن میشوند و بر اثر هم تاثیر نمیگذارند.
وی تاکید کرد: تنها مشکل این است که اگر هر دو واکسن همزمان تزریق شود فرد ممکن است عوارض جانبی بیشتری را تجربه کند.
پزشک متخصص آسم و آلرژی و بیماریهای نقص ایمنی دانشگاه علوم پزشکی بوشهر گفت: شایعترین عوارض جانبی واکسن آنفلوآنزا و کووید ۱۹ شامل درد یا قرمزی در محل تزریق، سردرد، تب، حالت تهوع، دردهای عضلانی و خستگی است، اما بیشتر عوارض جانبی هر دو واکسن خفیف است و در یک یا دو روز با مصرف استامینوفن از بین میروند.
وی یادآورشد: مصرف همزمان دو واکسن روشی رایج است که سال ها است در کشورهای مختلف طبق برنامه منظم واکسیناسیون اجرا میشود و اکنون هم در حال اجرا است.