به گزارش ایرنا، بهمن مرادنیا شامگاه شنبه در جلسه شورای مسکن استان که با محوریت ۲ طرح اقدام ملی مسکن و جهش تولید مسکن برگزار شد، اظهار داشت: دولت درصدد است که در قالب طرح جهش تولید مسکن، افراد فاقد مسکن را طی چهار سال صاحب خانه کند که این طرح باید به خوبی در استان ما نیز پیگیری و اجرایی شود.
وی افزود: با توجه به اینکه فرمانداران اشراف کامل بر مسایل و مشکلات شهرستان خود دارند لازم است که کارگروهی با مسوولیت فرمانداران و عضویت سایر ادارات و دستگاههای خدمات رسان در همه شهرستانهای استان تشکیل شود تا بررسی مجددی در مورد طرح جهش تولید مسکن صورت گیرد.
استاندار کردستان با تاکید بر اینکه در اجرای این طرح باید اولویت بر استفاده از اراضی مازاد در داخل شهرها باشد، ادامه داد: در صورتی که دستگاه های دولتی نیز اراضی مازادی را در سطح وسیع دارند برای اجرای طرح جهش تولید مسکن واگذار کنند.
وی گفت: در صورتی که تعاونیهای مسکن هم ساماندهی شوند، بخش اعظمی از دغدغه تامین مسکن مردم حل خواهد شد که در این زمینه در صورتی که بتوان با مالکان این تعاونیها به توافق رسید می توان از این ظرفیت نیز در راستای تحقق طرح جهش تولید مسکن در استان بهره گرفت.
مرادنیا با اشاره به اینکه باید آمار دقیقی از افراد فاقد مسکن در استان تهیه شود، افزود: کسانی که فاقد مسکن هستند و توان و شرایط لازم برای تامین مسکن خود را دارند، باید در اولویت این طرح قرار بگیرند.
وی یادآور شد: مصوبه طرح جامع شهرک نیشتمان از شهریورماه به استان ابلاغ شده است که طی چند روز آینده باید مقدمات اجرای این طرح در استان صورت گیرد، زیرا در صورت اجرایی شدن آن ۲۸ هزار واحد مسکن در استان تامین خواهد شد که گام بزرگی در جهت خانه دار شدن مردم است.
طرح جهش تولید اقدامی مناسب در جهت خانه دار افراد فاقد مسکن است
معاون امور عمرانی استاندار کردستان نیز اظهار داشت: قانون طرح جهش تولید مسکن ۲ هفته پیش توسط دولت ابلاغ شد که طی آن به مدت چهار سال، هر سال یک میلیون واحد مسکن در کشور ساخته می شود و سهم استان ها نیز در این طرح مشخص شده است.
شهرام ملکی با اشاره به اینکه طرح جهش تولید اقدامی مناسب در جهت خانه دار افراد فاقد مسکن است، گفت: تامین مسکن نیاز اصلی اقشار مختلف جامعه است که همه باید برای اجرای این طرح در استان تلاش و همکاری لازم را داشته باشند.
وی با اشاره به اینکه منابع این طرح از محل صندوق ملی مسکن تامین میشود، افزود: همه بانکها و موسسات مالی نیز مکلف شده اند که ۲۰ درصد از کل منابع خود را برای پرداخت تسهیلات به متقاضیان این طرح اختصاص دهند و بازپرداخت تسهیلات نیز ۲۰ ساله است.
۹۶ هزار و ۵۹۶ واحد، سهم کردستان در طرح جهش تولید مسکن
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان نیز در این جلسه اظهار داشت: در قالب طرح جهش تولید مسکن باید ۹۶ هزار و ۵۹۶ واحد مسکن طی چهار آینده در استان احداث و تحویل افراد متقاضی شود که سهم امسال استان ۲۴ هزار و ۱۴۹ واحد است.
عرفان مرادی به طرح اقدام ملی مسکن نیز اشاره و ادامه داد: در قالب این طرح ۱۱ هزار و ۷۴۵ واحد مسکن برای کردستان تعریف شده است که ۲۲ هزار و ۷۵۱ نفر در همه شهرستانهای استان برای آن ثبت نام کردند.
وی افزود: در مجموع ۱۲ هزار و ۲۴۴ نفر دارای شرایط لازم برای دریافت مسکن طرح اقدام ملی هستند که تاکنون سه هزار و ۷۷۴ واحد زمین برای آنها تخصیص یافته است.
مدیرکل راه و شهرسازی کردستان با اشاره به اینکه تاکنون در استان ۲ هزار و ۳۹۶ واحد به پروژهها معرفی شده اند، گفت: ۳۳۱ هکتار زمین برای طرح اقدام ملی مسکن در استان در نظر گرفته شده است.
دولت اهتمام جدی برای تامین مسکن افراد کم درآمد دارد
مدیرکل بازرسی کردستان هم گفت: دولت اهتمام جدی برای ساخت و تولید مسکن برای اقشار کم درآمد را دارد که نیاز هست همه ارکان جامعه برای تحقق این امر تلاش کنند.
عیسی هواسی، تامین زمین موردنیاز برای اجرای طرح جهش تولید مسکن را امری بسیار حائز اهمیت برشمرد و افزود: در صورتی که دستگاههای دولتی اراضی مازاد دارای شرایط لازم طرح جهش تولید مسکن را دارند ضروری است که مدیران آنها برای اجرای این طرح واگذار کنند.
وی انجام مطالعات دقیق و طراحی و ایجاد زیرساختهای لازم، تامین اعتبارات و تسهیلات و ساخت مسکن براساس ذائقه مردم را از دیگر نکاتی برشمرد که لازم است در اجرای طرح جهش تولید مسکن مورد توجه قرار بگیرد.
فرمانداران شهرهای مختلف استان نیز در این جلسه به بیان نقطه نظرات و دیدگاه های خود در خصوص ۲ طرح اقدام ملی مسکن و طرح جهش تولید مسکن پرداختند و مسایل و مشکلات پیش روی شهرستان خود را در راستای اجرای این طرحها مطرح کردند.
استان کردستان طبق سرشماری سال ۱۳۹۵، یک میلیون و ۶۰۳ هزار نفر جمعیت دارد که در ۱۰ شهرستان، ۳۲ شهر، ۳۱ بخش، ۸۶ دهستان و یک هزار و ۶۹۷ روستا زندگی میکنند.