سنندج - ایرنا - دبیر چهاردهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی قروه گفت:قدمت شعر عاشورایی در پهنه تاریخ بعنوان یک فرهنگ اصیل جاری است که دلها و قرن‌ها را به حضرت اباعبدالله الحسبن (ع) گره زده است. 

حجت‌الاسلام عابدین رستمی روز یکشنبه در مراسم برگزاری چهاردهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی اظهار داشت: این رویداد یک کنگره‌ ملی است که به زیبایی تمام برگزار و صدای فرهنگ و محبت مردم قروه به اهل بیت‌(ع) را به گوش جهان می‌رساند.

وی افزود: ۲۵۴ شاعر در این کنگره ۳۰۰ اثر ارسال کردند که شعرایی از سواحل چابهار تا اردبیل و از چهار گوشه ایران اسلامی اشعار خود به زبان فارسی، کردی، ترکی و عربی را به دبیرخانه این کنگره ارسال کرده‌اند.

دبیر چهاردهمین کنگره سراسری شهر عاشورایی افزود: سه اثر در بخش عاشورایی و سه اثر در بخش مقاومت با تکیه بر شصیت سرادر شهید حاج قاسم سلیمانی به عنوان برگزیده این کنگره انتخاب شده‌اند.

امام جمعه قروه قدمت شعر عاشورایی را به بلندای روز عاشورا اعلام و اظهار داشت: شعر عاشورایی از همان کلامهایی که بر زبان امام حسین (ع) در کربلا جاری شد سرچشمه گرفت و این امام همام بنیانگذار شعر عاشورایی است و حضرت عباس (ع) هم  در طلیعه شعر عاشورایی قرار دارد.

حجت‌الاسلام رستمی تاکید کرد: وقتی در تاریخ جست و جو کنیم اشعار آیینی بسیاری به چشم می‌خورد که عاشورا را با زبان نثر و نظم به تصویر کشیده‌اند.

وی به هنر و بیان زیبای شعرای اهل سنت اشاره کرد و گفت:شعرای اهل سنت از عطار نیشابوری تا شافعی، لاهوری و بلخی به بهترین شیوه از شهدای کربلا یاد کرده‌اند که شیخ رضا طالبانی شاعر معاصر، نهایت عشق‌بازی را سر به میدان وفا افکندن توصیف کرده و زیباتر از این نمی شود عشق و ارادت به ساحت اهل بیت را از زبان اهل سنت شنید.

۳۰۰ اثر از  شاعران آینی ۲۷ استان کشور تا ۳۱ شهریور ۲۵۴ اثربه دبیرخانه دائمی چهاردهمین کنگره سراسری شعر عاشورایی ارسال کرده‌اند.
عبدالجبار کاکایی، مصطفی محدثی خراسانی و رامین کرمی داوری آثار این دوره را برعهده داشتند.

این دومین سالی است که کنگره شعر عاشورایی قروه به دلیل شرایط کرونا به ۲ صورت مجازی و حضوری برگزار می‌شود و شعرای شهرستان با حضور در سالن شهید ورمقانی مجتمع فرهنگی و هنری فردوسی و دیگر شعرا بصورت مجازی، این رویداد فرهنگی را دنبال می‌کنند.

کنگره شعر عاشورایی به منظور آشنایی شیفتگان فرهنگ متعالی عاشورا با صفات و فضائل امام حسین (ع) و یاران وفادارش، اشاعه فرهنگ و ادبیات آئینی عاشورایی و شناسایی و تجلیل از پدید آورندگان آثار فاخر فرهنگی و ادبی مرتبط با عاشورا از اهداف این کنگره است.

این کنگره در ۲ بخش اصلی و جنبی برگزار شد و در بخش ویژه با موضوع دفاع مقدس و شهادت سردار شهید حاج قاسم سلیمانی اشعاری به زبان‌های فارسی، کُردی و ترکی پذیرفته شده است.

یکی از برنامه‌های جنبی این کنگره برپایی نمایشگاه عکس عاشورایی است که در مجتمع فرهنگی هنری فردوسی دایر شده و ۲۵ قطعه عکس از ۱۴ عکاس قروه ای به نمایش درآمده است.