به گزارش خبرنگار گروه دانشگاه و آموزش ایرنا، حمید رضا طیبی روز یکشنبه در نشست خبری پویش سراسری سرطان افزود: توانمندی در جهاد دانشگاهی وجود دارد که این غربالگری را در سطح کشور انجام دهیم.
وی توضیح داد: این کار می تواند پس از توافق با وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی به تدریج در کشور اجرایی شود.
رییس جهاد دانشگاهی افزود: اهمیت این موضوع بارها مطرح شده، که از جمله آن تشخیص زودرس بیماری سرطان و کاهش هزینه ها است.
طیبی ادامه داد: این موارد به اطلاع اعضای کمیسیون بهداشت مجلس شورای اسلامی و مسوولان رسانده شده که ما آمادگی انجام غربالگری تدریجی را در سراسر کشور داریم، اما باید بودجه و منابع مالی مورد نیاز آن تامین شود.
وی اضافه کرد: در مراجعه به مسوولان استانی هم امادگی خود را در حوزه هایی که مانند ناباروری و سرطان پستان که به سرآمدی خوبی رسیدیم، برای ایجاد مراکز تخصصی مرتبط، اعلام کردیم.
رییس جهاد دانشگاهی گفت: این موضوعات می تواند شامل موارد ترویجی، آموزشی و درمان های اولیه باشد و افراد در صورت نیاز برای ادامه درمان به تهران اعزام شوند.
رئیس جهاد دانشگاهی افزود: بخش زیادی از فعالیتهای این مجموعه بزرگ علمی و فناورانه کشور به حوزه سلامت، به ویژه سلامت بانوان اختصاص دادهایم و پژوهشکده سرطان معتمد (مرکز تحقیقات سرطان سینه) فعالیت های قابل توجهی را در این حوزه داشته است. انجام پژوهشهای پیشرفته در حوزه پیشگیری، غربالگری زودهنگام، تشخیص و درمان از مهمترین فعالیتهای پژوهشکده معتمد است و هر ساله با انجام پژوهش های نوین مانند سلول درمانی، ژن درمانی، ویروس درمانی، فرآیند درمان بیماران را با جدیت پیگیری میکند.
طیبی خاطر نشان کرد: در عین حال، پژوهشکده معتمد فعالیتهای آموزشی و ترویجی در داخل و خارج از کشور ارائه میکند. سالانه بیش از ۱۵۰ هزار بیمار از داخل و خارج ، برای تشخیص و درمان به این پژوهشکده مراجعه میکنند. همچنین فعالیتهای این پژوهشکده در خارج از کشور در قالب مدارس علمی و فناورانه، با استقبال بسیار خوبی مواجه شده است.