اصفهان_ایرنا_ مدیر کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به ارایه خدمات به کودکان کار،گفت: ۸۵ درصد کودکان شناسایی شده شهر اصفهان توسط بهزیستی از اتباع و بیشتر از ۵ کشور مشخص و در منطقه محروم اصفهان ساکن هستند.

به گزارش ایرنا،ولی الله نصر صبح امروز در دوازدهمین جلسه علنی شورای اسلامی شهر اصفهان با اشاره  به ارایه خدمات سازمان بهزیستی، اظهار داشت: این سازمان از زمان مشاوره ژنتیک برای پیشگیری از به دنیا آمدن معلولان گرفته تا دوره پیری و سرای سالمندان، همچنین ارائه خدمات به معلولان مجهول الهویه ماموریت دارد.

وی با تاکید بر ارائه خدمات به کودکان کار، افزود: ۸۵ درصد کودکان کار شهر اصفهان از اتباع ۵ کشور خارجی و در محله های حصه، ارزنان و دارک این شهر زندگی می کنند

مدیرکل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به اینکه بسیاری از این کودکان با همکاری شهرداری شناسایی شده اند، تصریح کرد: کودکان کار با کودکان خیابانی متفاوت هستند و کودکات خیابانی به کودکان بی خانمان فاقد سرپرست اطلاق می شود که بعضا با کودکان کار دارای والدین اما ناتوان در امر کار اشتباه گرفته می شوند.

نصر با یادآوری تفاوت بین کوکان خیابانی و کودکان بی سرپرست، ادامه داد: در حال حاضر نزدیک یک هزار و ۲۰۰ کودک بی سرپرست در اصفهان داریم که حدود ۶۰۰ نفر از آنها در حال  ساماندهی از طریق خانواده و اقوام نزدیک هستند و ماهیانه یک میلیون و ۲۰۰ هزار تومان کمک هزینه خرجی دریافت می کنند.

وی از شورای شهر اصفهان، حمایت از معلولان و مناسب سازی معابر شهری، استقبال از حضور مشاوران در جلسات تخصصی شهرسازی،حمایت از کودکان کار و زنان سرپرست خانوار،رسیدگی به وضعیت حمل و نقل معلولان در سطح شهر و تهیه مسکن برای افراد دارای معلولیت بالا و دو معلولی را خواستار شد.

مدیر کل بهزیستی استان اصفهان با اشاره به جمعیت بیش از ۵ میلیون نفری اصفهان بیان داشت: استان اصفهان ۱۲۳ هزار معلول تحت پوشش دارد که  حدود ۷۷  هزار و ۵۴۲ نفر آنها در سامانه کشوری ارمغان  ثبت و از خدمات مختلف بهزیستی بهره مند هستند که از این تعداد دریافت کننده خدمات  ۱۶ هزار و ۵۸۲ نفر  دارای چند معلولیتی جسمی حرکتی،ذهنی،اعصاب و روان،صوت و گفتار و بینایی هستند.

وی افزود: از ۱۶ هزار و ۵۸۲ نفر افراد چند معلولیتی بیش از ۳۰ هزار  نفر جسمی حرکتی،۲۲ هزار و ۱۶۷ نفر ذهنی،۱۳ هزار و ۹۲۶ نفر اعصاب و روان،۷ هزار و ۷۰۴ نفر صوت و گفتار،۱۱ هزار و ۷۷۹ نفر شنوایی و ۸ هزار و ۴۹۵ نفر معلول بینایی دارند.

مدیرکل بهزیستی استان  درباره مددجویان زن سرپرست خانوار  تحت پوشش بهزیستی گفت:۹ هزار و ۲۱ زن سرپرست خانوار در استان اصفهان تحت پوشش بهزیستی و ۳ هزار و ۹۵۰ دانش آموز خانواده های  نیازمند تحت پوشش این مجموعه قرار دارند.

به گزارش ایرنا، سازمان بهزیستی استان اصفهان دارای ۳ هزار و ۸۱۰ مرکز توانبخشی،۴۰ خانه حمایتی،۴۱۳ مرکز توانبخشی در منزل و ۲ هزار و ۸۵ مرکز ویزیت در منزل است.

لزوم اصلاح لایحه حقوق معلولان

علیرضا ابراهیمیان، مشاور مناسب سازی معاونت معماری و شهرسازی شهرداری اصفهان نیز در این جلسه بااشاره  به مناسب سازی شهر اصفهان،خواستار حمایت از حقوق معلولان و پیش بینی خواسته های آنها در لوایح شهرداری شد.

مشاور مناسب سازی معاونت معماری و شهرسازی شهرداری اصفهان با تاکید بر  بروزرسانی لایحه حقوق معلولان و نهضت مناسب سازی، تصریح کرد: در دوره شورای قبلی لایحه سامانه حمل و نقل رایگان معلولان در کلان شهر اصفهان و اختصاص اعتبار ۱۰ میلیارد تومانی و خریداری یک دستگاه  خوردو "ون"به تصویب رسید اما اجرایی نشد.

ابراهمیان همچنین خواستار ارائه کارت منزلت شهروندی و استفاده رایگان چهار سفر رایگان شهری برای معلولان احیاء شد.

در این جلسه دراختیار گذاشتن اطلاعات کال سنتر سازمان بهزیستی به منظور آسیب شناسی و اولویت بندی رسیدگی توسط شورای شهر،تشکیل مجموعه اداری مستقل متشکل از معلولان به منظور رسیدگی بهتر به مطالبات شهری،تهیه مسکن افراد دو معلوله اصفهان، افزایش خانه سالمندان در آینده،لزوم حمایت و هماهنگی سایر دستگاه های اجرایی برای ترویح مناسب سازی و تعامل بیشتر ،سهولت  استفاده از ناوگان حمل و نقل اتوبوسرانی و مترو برای معلولان،در نظر گرفتن مبلمان شهری برای معلولان و نصب علائم و گارد ریل های ویژه برای معلولان، رفع موانع شهری، فرهنگسازی و برخورد با معلولان به خصوص کارمندان شهری و استقرار اورژانس اجتماعی  ۱۲۳ در محیط عمومی در چهارباغ  از مهمترین مطالبات و مطالب ارائه شده  اعضای شورای شهر اصفهان بود.

 همچنین در این نشست توسط اعضای شورای شهر از تعدادی  آتش نشان به مناسبت روز آتش نشانی تقدیر به عمل آمد.