به گزارش روز دوشنبه گروه دانشگاه و آموزش ایرنا از پایگاه خبری ساینس، ژنراتور مغناطیسی کشسان دستگاهی است که با استفاده از اثر مگنتوالاستیک عمل میکند و در اثر فشار مکانیکی مواد مغناطیسی درون آن به هم نزدیک یا از هم دور میشوند و در نتیجه با تغییر شدت میدان مغناطیسی این مواد، یک جریان الکتریکی ایجاد میکند.
این ژنراتور کوچک با استفاده از یک پلیمر دربرگیرنده سیلیکون حاوی پلاتین ساخته شده است و درون آن نانوذرات مغناطیسی از جنس آهن، برن و نئودیم وجود دارند. هنگامی که این ژنراتور کوچک با استفاده از یک باند سیلیکونی به آرنج شخص متصل میشود، در اثر حرکت آرنج، یک جریان الکتریکی با شدت ۴.۲۷ میلیآمپر در سانتیمترمربع ایجاد میکند. این جریان الکتریکی در اثر حرکت آرنج و به تبع آن دور و نزدیک شدن مستمر نانوذرات مغناطیسی، ایجاد میشود. این ژنراتور امکان تولید توان موردنیاز تجهیزات پوشیدنی را با استفاده از نیروی مکانیکی حاصل از حرکت اندامهای بدن فراهم میکند.
به گفته محققان میزان حساسیت این ژنراتور انعطافپذیر به حدی است که توانایی تبدیل امواج حاصل از نبض انسان به سیگنالهای الکتریکی را نیز دارد و به همین علت میتوان از آن برای تامین توان موردنیاز ابزارهای نظارت بر عملکرد قلب نیز استفاده کرد.
این دستگاه در مقایسه با فناوریهای پیشین، دارای انعطافپذیری فوقالعاده بالایی بوده و توان خروجی بالاتری دارد. همچنین رطوبت تاثیری بر آن ندارد و با توجه به حساسیت بالای دستگاه امکان استفاده از آن برای تامین توان موردنیاز تجهیزات نظارت بر سلامتی نیز وجود دارد.
گزارش کامل این تحقیقات در نشریه Nature Materials منتشر شده است.