شهرکرد- ایرنا- استاندار چهارمحال و بختیاری گفت: خشکسالی تامین آب شرب مناطق شهری و روستایی استان را با چالش جدی مواجه کرده است که برای مدیریت و رفع آن نیاز به اجرای طرح‌های مهمی از جمله آبرسانی بن به بروجن هستیم.

اقبال عباسی روز یکشنبه در نشست هماهنگی مدیریت بحران این استان افزود: این استان با وجود اینکه در سال‌های گذشته تولیدکننده ۱۰ درصد منابع آب شیرین کشور قلمداد می‌شد اما در سال‌های اخیر به شدت با معضل خشکسالی و کمبود آب روبرو شده و تامین آب شرب مردم مناطق شهری و روستایی را با چالش جدی مواجه کرده است.

وی ادامه داد: طرح آبرسانی بن به بروجن یکی از مهمترین طرح‌هایی است که برای رفع مشکل کم‌آبی استان به اجرا گذاشته شده اما این طرح با موانعی روبرو است که انتظار می‌رود در سفر رییس‌جمهوری، علاوه‌بر رفع مشکل این طرح به بررسی طرح‌های چالش‌برانگیز از جمله طرح‌های انتقال آب بین‌حوضه‌ای استان نیز پرداخته شود.

عباسی در عین حال از سرپرست اداره‌کل مدیریت بحران استان خواست تا در مکاتبه با وزارت نیرو به تشریح وضعیت کم‌آبی استان پرداخته شود تا بتوان از این طریق بخشی از نیازهای استان در حوزه تامین آب شرب را برطرف کرد.

استاندار چهارمحال و بختیاری با اشاره به موقعیت کوهستانی استان و پراکندگی شهرها و روستاها، تصریح کرد: وجود رودخانه‌های زاینده‌رود و کارون در کنار طبیعت کوهستانی و سخت‌گذر منطقه سبب شکل‌گیری مخاطراتی نظیر سیل، سقوط از ارتفاع، سقوط بهمن و دیگر مخاطرات طبیعی شده که می‌طلبد برای ساماندهی و پیشگیری از این حوادث امکانات و اعتبارات بیشتری به استان اختصاص داده شود.

عباسی افزود: در حالی که باید از ظرفیت رودخانه‌های استان از جمله زاینده‌رود در حوزه ساحل‌سازی و جذب گردشگر بهره‌گیری می‌شد اما از سال‌های گذشته تاکنون بهره‌گیری شایسته‌ای از این ظرفیت‌ها نشده است.

به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری در حالی وارد سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شده است که با کاهش ۴۰ درصدی بارش‌ها در سال آبی گذشته روبرو بوده و دومین استان کم‌بارش کشور اعلام شده است.

خشکسالی‌های اخیر از سال آبی ۸۵-۸۶ در این استان آغاز شده است و در طول این سالها بین یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ میلیمتر کمبود بارش در استان گزارش شده که معادل نبود هیچ بارشی به مدت ۲ سال است.

۹۶.۱ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است و این موضوع بر افت ذخایر آب زیرزمینی این استان به شدت تاثیر گذاشته است.

 چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانه‌های زاینده‌رود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارش‌ها در این استان، استان‌های خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار می‌دهد.