احمدرضا محمدی روز یکشنبه در نشست ستاد هماهنگی مدیریت بحران این استان افزود: بر اساس افق ۲۰ ساله، نیاز آب شرب در استان در سال ۱۴۲۰حدود ۱۱۰ میلیون مترمکعب برآورد شده است که از این میزان ۵۷.۵ میلیون مترمکعب آن در طرحهای آبی نیمهتمام نظیر بن به بروجن قفل شده است.
وی به چالش جدی تامین آب شرب در شهرها و روستاهای استان در نیمه نخست امسال اشاره کرد و گفت: برای رفع این معضل از ابتدای سال تاکنون ۳۸ حلقه چاه حفر شده که برخی از این چاهها آبدهی لازم را نداشته و در تامین نیاز نتوانسته نقش موثری ایفا کند.
مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب چهارمحال و بختیاری ادامه داد: همچنین برای گذر از خشکسالی در استان ۱۲۰ طرح تعریف شده که برای تکمیل آن به ۲۸۸ میلیارد تومان اعتبار نیاز است.
محمدی همچنین به کاهش آبدهی چشمه کوهرنگ اشاره کرد و گفت: با کاهش آورد ۴۰۰ میلیون مترمکعبی چشمه کوهرنگ، کل دبی این چشمه وارد خط انتقال آب شهرکرد میشود و جریان این چشمه در مسیر خود خشک شده است.
وی ادامه داد: از این زمان به بعد به هر میزان که از دبی چشمه کم شود بر کاهش آب شرب شهر شهرکرد و شهرهای مسیر آن از جمله فارسان و باباحیدر تاثیر میگذارد چرا که پیش از این ۴۰۰ میلیون مترمکعب آب مازاد چشمه در مسیر خود جاری بود اما این میزان آب به طور کامل خشک شده است.
محمدی خاطر نشان کرد: تغییر بارشها از برف به باران و تشدید خشکسالیهای اخیر در این استان جریان چشمه کوهرنگ را خشک کرده است و دبی این چشمه تنها جوابگوی خط انتقال آب به شهرکرد است.
به گزارش ایرنا، چهارمحال و بختیاری در حالی وارد سال آبی ۱۴۰۱-۱۴۰۰ شده است که با کاهش ۴۰ درصدی بارشها در سال آبی گذشته روبرو بوده و دومین استان کمبارش کشور اعلام شده است.
خشکسالیهای اخیر از سال آبی ۸۵-۸۶ در این استان آغاز شده است و در طول این سالها بین یک هزار و ۲۰۰ تا یک هزار و ۵۰۰ میلیمتر کمبود بارش در استان گزارش شده که معادل نبود هیچ بارشی به مدت ۲ سال است.
۹۶.۱ درصد مساحت این استان درگیر خشکسالی است و این موضوع بر افت ذخایر آب زیرزمینی این استان به شدت تاثیر گذاشته است.
چهارمحال و بختیاری سرچشمه رودخانههای زایندهرود، کارون و بخشی از دز است و افزایش یا کاهش بارشها در این استان، استانهای خوزستان، اصفهان و فلات مرکزی را تحت تاثیر خود قرار میدهد.