دکتر محمد رشتیباف روز دوشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود: آخرین رخداد آنفلوآنزای حاد پرندگان در واحدهای صنعتی خراسان رضوی در اسفند سال ۱۳۹۶ گزارش شده است.
وی اضافه کرد: پس از آن پارسال یک کانون محدود آنفلوآنزای پرندگان در بین طیور روستایی در شهرستان سرخس خراسان رضوی مشاهده شد که به سرعت مدیریت و کنترل شد اما در بین طیور صنعتی طی چند سال گذشته هیچ موردی مشاهده نشده است.
معاون سلامت دامپزشکی خراسان رضوی تعداد واحدهای طیور صنعتی در استان خراسان رضوی را بیش از ۲ هزار واحد شامل مرغ گوشتی و تخمگذار عنوان کرد که ۲۸۰ مورد از این واحدها مرتبط با مرغ تخمگذار است.
رشتی باف افزود: شیوع آنفلوآنزای پرندگان که به "طاعون مرغی" یا "مرغ مرگی" معروف است مخاطرات زیادی در پی دارد که علاوه بر خطر سرایت بیماری از طیور به انسان، خسارات و تلفات زیادی را در صنعت مرغداری به دنبال دارد.
وی اضافه کرد: در سالهای اخیر با تدابیر اتخاذ شده در زمینه مراقبت و کنترل و افزایش سطح امنیت زیستی، بیماری آنفلوآنزای حاد پرندگان در خراسان رضوی و کشور کاهش و کنترل یافته است به طوری که اکنون تعداد کانونهای این بیماری کاهش ۹۷ درصدی را در سطح کشور نسبت به سال ۱۳۹۶ نشان میدهد.
او ادامه داد: امسال ۳۰ هزار آزمایش مولکولی و سرولوژی بر روی طیور استان خراسان رضوی انجام شده است که خوشبختانه هیچ مورد مثبتی از آنفلوآنزای پرندگان در این استان گزارش نشده است.
خراسان رضوی رتبه سوم تولید گوشت مرغ و تخم مرغ را در سطح کشور به خود اختصاص داده است.
آنفلوآنزای فوق حاد پرندگان، معروف به آنفلوآنزای مرغی یک بیماری ویروسی همه گیر بین پرندگان است که قابلیت سرایت بسیار دارد و در صورت شیوع خسارت فراوانی به صنعت مرغداری وارد میکند.
این بیماری در سال ۱۳۹۶ در ۶۵ کشور جهان و ۲۵ استان ایران گزارش شد.