تهران - ایرنا - وزیر جهاد کشاورزی از اجرایی شدن گام دوم «طرح جهش تولید در دیم‌زارها»، در ۱۵ استان کشور خبر داد.

به گزارش روز یکشنبه ایرنا از وزارت جهاد کشاورزی، «سیدجواد ساداتی نژاد » در مراسم آغاز گام دوم «طرح جهش تولید در دیم‌زارها» که با حضور سید مصطفی سید هاشمی معاون هماهنگی ستاد اجرایی فرمان حضرت امام(ره)، در سالن شهیدان نعمتی جم وزارت جهاد کشاورزی برگزار شد، افزود: حمایت امام خمینی(ره) و مقام معظم رهبری از کشت دیم نشان دهنده اهمیت بالای این کشت در ارتقاء کشاورزی کشور است.

وی افزود: سطح دیم‌زارها می تواند تا ۱۰ میلیون هکتار توسعه پیدا کند و ما امیدواریم اتفاقات خوبی در این بخش رقم بخورد.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه حوزه زراعت دو طرح اساسی کشاورزی قراردادی و توسعه دیم‌زارها را در دستور کار دارد، تصریح کرد: توسعه دیم‌زارها امسال در ۱۵ استان کشور اجرا خواهد شد و این پروژه، شاخص ارزیابی این استان ها خواهد بود.

وی با تاکید بر اینکه اختیارات استانی باید به خود استان‌ها واگذار شود، گفت: بروکراسی در حوزه کشاورزی نخواهیم داشت، بنابراین روسای سازمان‌ها با اختیارات کامل در استان تصمیم گیری خواهند کرد.

ساداتی نژاد با اشاره به این که نگاه ستاد اجرایی فرمان امام(ره) به بخش کشاورزی، نگاه ملی است، عنوان کرد: فعالیت ستاد اجرایی فرمان امام (ره) مصداق «جهاد سازندگی» است و از اهتمام و جدیت دست اندرکاران این ستاد تشکر می‌کنم.

وزیر جهاد کشاورزی ابراز امیدواری کرد: در سال آینده با نگاه جامع تر و با انگیزه بالاتر کار توسعه کشت در دیم‌زارها را پیش ببریم تا در خودکفایی کشور موثر باشد و مقام معظم رهبری هم از این توسعه خرسند باشند.

وی با بیان اینکه در حوزه کشاورزی بخش دیم‌زارها و شیلات مغفول مانده است، گفت: ما در کشور ۲هزار و۷۰۰ کیلومتر ساحل داریم که با احتساب جزایر و مجموعه های آبی داخلی به بیش از ۵هزار کیلومتر می‌رسد اما ۵۰ درصد از تولیدات شیلاتی در داخل انجام می‌شود در حالی که این صنعت ارزآور و اشتغالزا بوده و تولید ثروت می کند، این بخش مغفول مانده و ما خواستار نگاه ویژه به این بخش در ستاد اجرایی فرمان امام(ره) هستیم.

ساداتی نژاد افزود: دیم‌زارها و شیلات از برنامه های محوری وزارت جهاد کشاورزی در دولت سیزدهم است و با سرعت و با تمام توان در کنار ستاد اجرایی فرمان امام(ره) خواهیم بود.

وزیر جهاد کشاورزی با بیان اینکه دنیا ۷۰ درصد از محصول خود را از دیم به دست می ‌آورد و ۳۰ درصد به صورت آبی است، اذعان کرد: در ایران ۷۰ درصد محصولات کشت آبی و ۳۰ درصد به صورت دیم است و این بخش توان جهش و تغییر را دارد.

ساداتی نژاد خواستار توجه ویژه به مستندسازی از اجرای طرح جهش تولید در دیم‌زارهای کشور شد و خاطرنشان کرد: این موضوع کار ارزشمندی است و روابط عمومی وزارتخانه با همکاری معاونت امور زراعت بر روی دستاوردهای این طرح و تاثیرات آن بر خودکفایی و امنیت غذایی کشور کار کند.