هوشنگ جزی روز سهشنبه در گفت وگو با خبرنگار ایرنا افزود:هماکنون در ۳۳ میلیون هکتار از اراضی کشور مطالعات تفصیلی و اجرای طرح آبخیزداری انجام شده است که با تامین اعتبار، اقدامات آبخیزداری در این اراضی آغاز میشود.
وی با اشاره به اینکه از این میزان اراضی دارای طرح تفصیلی ۱۵ میلیون هکتار طرح آبخیرداری در دست اجراست، گفت: امسال تاکنون اعتبارات صندوق توسعه ملی به اجرای طرحهای آبخیزداری اختصاص داده نشد و برای اجرا طرحهای آبخیرداری باید از ردیفهای دیگر استفاده کرد.
به گفته وی،در سه سال گذشته از محل اعتبارت صندوق توسعه ملی در ۹۰۰ حوضه آبخیز اجرای طرح آبخیرداری آغاز شد که هنوز اجرای طرح در برخی از این حوضهها در دست اجراست.
جزی افزود: اجرای طرحهای آبخیزداری با هدف حفاظت از آب، خاک و جلوگیری از سیلاب، جلوگیری از بیابانزایی اجرا میشود که اجرای این طرحها در کاهش میزان فرسایش خاک و افزایش نفوذ آب در خاک تاثیرگذار است تا منبع آبی برای پایین دست حوضه تامین شود .
وی گفت:این طرحها بر اساس شاخصهای از جمله فرسایش، رسوب، جمعیت اجرا میشود و اولویت اجرای طرحهای آبخیزداری در مناطقی است که این شاخصها در وضعیت بحرانی قرار دارد و حوضه دارای طرح تفصیلی باشد.
مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری اظهار داشت: جامع نگری و انسجام سازمانی در قالب مدیریت جامع حوضه آبخیز از سیاستهای اصلی سازمان جنگلها مراتع و آبخیزداری کشور است که نیاز به جامع نگری و برنامهریزی منطقهای دارد.
به گزارش ایرنا، مدیرکل دفتر آبخیزداری و حفاظت خاک سازمان جنگلها و مراتع و آبخیزداری به منظور شرکت در کارگاه آموزشی مدیریت جامع حوضه آبخیز کارون بزرگ به استان چهارمحال وبختیاری سفرکرد.
این کارگاه با حضور معاونان آبخیزداری و کارشناسان هماهنگکننده ملی و استانی استانهای هدف طرح شامل چهارمحال و بختیاری، اصفهان، فارس، خوزستان، لرستان و کهگیلویه و بویراحمد به منظور بررسی و تبیین سند پروژه ظرفیتسازی برای اجرای مدیریت جامع در حوضه آبخیز کارون و هماندیشی در خصوص یکسانسازی روند اجرای طرح در استانها مرود نظر به مدت ۲ روز در شهرکرد برگزار شد.