به گزارش دوشنبه ایرنا، اکبر فتحی در یک گفتوگوی خبری بیان کرد: با توجه به برآوردهای آماری مقدار تولید سیب درختی در سالجاری بیش از ۶۸۰ هزار تن میباشد که از این مقدار ۶۸ هزار تن سیب تابستانه و ارقام محلی و مقدار ۶۱۲ هزار تن سیب پاییزه، شامل ۳۹۷ هزار تن ممتاز و درجه یک، ۱۴۳ هزار تن درجه ۲ و ۷۲ هزار تن درجه ۳ میباشد.
وی، میزان سیب مصرفی استان آذربایجانشرقی را حدود ۱۰۰ تا ۱۲۰ هزار تن اعلام کرد.
وی با بیان اینکه ۳۸ درصد سیب برداشت شده به رقم «گلدن»، ۶۰ درصد به رقم «رِد» و ۲ درصد بقیه نیز به سایر ارقام اختصاص دارد، افزود: غالب ارقام باغات سیب از نوع رقم «رِد» و رقم «گلدن» میباشد و با توجه به شرایط اقلیمی مرغوبیت و خاصیت انبارداری بالا دارای مزیت صادراتی است.
رییس سازمان جهاد کشاورزی آذربایجان شرقی تشریح کرد: ۱۰ درصد سیب درختی در آذربایجانشرقی به ارقام تابستانه همانند سیب مشکی، گلاب، قره یاپراق، شیخ احمد، ساری آلما، قزل آلما و حدود ۲ درصد از باغات سیب استان نیز از نوع رویشی (سیب مالینگ پا کوتاه ) و شامل ارقام فوجی، دلبار استار (دورنگ فرانسوی)، گالا، گلاب، رد استارکینک و برابرن بهصورت پراکنده است.
فتحی افزود: شهرستان مراغه با تولید بیش از ۳۰۰ هزار تن مقام اول و شهرستانهای میانه با ۱۲۰ هزار تن و اهر با ۹۳ هزار تن و مرند ۴۵ هزار تن در استان به ترتیب مقام دوم تا چهارم را به خود اختصاص دادهاند.
رییس سازمان جهادکشاورزی آذربایجان شرقی با بیان اینکه این استان ۱۱۲ هزار و ۱۴۴ هکتار باغ درختان مثمر دارد که معادل ۴.۱۸ درصد سطح باغات کشور است، گفت: استان از نظر سطح زیر کشت باغ های میوه رتبه ششم و از لحاظ تولید محصول رتبه پنجم کشور را در اختیار داریم.
وی اظهار کرد: بر اساس آخرین آمار، محصولات عمده استان شامل سیب با سطح باروری ۳۲ هزار و ۱۲۹ هکتار، انگور با سطح باروری ۱۷ هزار و ۵۲ هکتار، زردآلو با سطح باروری ۱۱ هزار و ۱۱۸ هکتار، بادام با سطح باروری ۹ هزار و ۲۶۱ هکتار و گردو با سطح باروری هشت هزار و ۹۰۴ هکتار است.
وی افزود: آذربایجان شرقی در تولید زردآلو رتبه اول، سیب، بادام، گوجه، آلو، توت، سماق، زغال اخته، آلبالو و سنجد رتبه دوم و تولید انگور و گلابی رتبه سوم را دارد.
فتحی همچنین اضافه کرد: آذربایجان شرقی در تولید گردو، گیلاس، فندق و گل محمدی نیز رتبه پنجم کشور را دارد.