به گزارش خبرنگار ایرنا ، علی خوشخو روز دوشنبه در جمه خبرنگاران افزود: برگزاری مراسم سوگواری سید الشهداء (ع) ، کمک به نیازمندان ، تامین هزینه های درمانی و تهیه دارو بیماران از جمله نیات واقفین این شهرستان است.
وی عمل به نیات واقفین را از سیاست های اداره اوقاف و امور خیریه دانست و یادآور شد: هم اکنون تعداد ۱۴ مدرسه ، ۲ مرکز درمانی و یک بیمارستان در شهرستان آستانه اشرفیه از محل موقوفات خیرین به ارائه خدمات آموزشی و درمانی مشغول هستند.
رییس اداره اوقاف آستانه اشرفیه با تاکید بر احیاء و ترویج فرهنگ وقف در جامعه ادامه داد: با هدف عمل به نیات واقفین و احیاء این سنت حسنه طی یک سال گذشته بیش از یک میلیارد و ۹۶ میلیون ریال از محل درآمد موقوفات در زمینه حمایت از بیماران و مراکز درمانی در این شهرستان هزینه شده است.
خوشخو از مرحوم مشفقی ، مرحوم خلیق ، مرحوم حاج مهدی آستانه ای ، مرحوم میرزا ابوطالب لاهیجی ، مرحوم میرزا موسی نائبی ، مرحوم شمس نصرتی ، مرحوم کلثوم طائفه به عنوان واقفین و نیکوکاران این شهرستان یاد کرد و گفت: وقف یکی از ماندگارترین کارها بوده و یاد و خاطره واقفین همواره در جامعه زنده خواهد ماند.
وی با اشاره به وجود ۶۰ بقعه متبرکه در این شهرستان افزود: بقعه اقاسلطان سید جلال الدین اشرف (ع) ، بقعه آقا سید محمد (ع) ، بقعه آقا سید حسن (ع) و بقعه آقا سید ابوجعفر (ع) از شاخص ترین بقاع متبرکه این شهرستان است ، ضمن آنکه در طول سال برنامه های مختلف قرانی ، فرهنگی ، اجتماعی در قالب طرح هایی چون بصیرت عاشورائی ، شمیم حسینی ، دستهای مهربانی ، سوگواره یاس نبوی (س) ، ضیافت الهی ، طرح های تابستانی نشاط معنوی ، جشن های ولایت ، دهه کرامت و بزرگداشت امامزادگان جلیل القدر (ع) در بقاع متبرکه این منطقه برگزار می شود.
شهرستان آستانه اشرفیه در شرق استان گیلان، با داشتن ۲ بخش مرکزی و بندرکیاشهر دارای ۱۰۵ روستا و حدود ۱۰۸ هزار نفر جمعیت است.