مشهد- ایرنا- مدیرعامل شرکت آب‌منطقه‌ای خراسان رضوی گفت: ذخیره‌ آب پشت سدهای استان نسبت به مهر پارسال ۷۰ درصد کاهش یافته که انتظار داریم کشاورزان در سال زراعی جاری سطح زیر کشت‌ خود را مدیریت کنند تا با مشکل برنخورند.

محمد علایی دوشنبه در آیین بهره‌برداری از طرح تصفیه‌خانه و خط انتقال آب شرب شهرستان فیروزه از سد بار اظهار داشت: امسال ۲ طرح بزرگ با شیوه خودیاری در استان اجرایی شد که طرح نخست انتقال پساب تصفیه‌خانه خین‌عرب مشهد به ایستگاه پمپاژ شماره یک با اعتبار ۴۵۰ میلیارد ریال بود و دومی طرح ساخت تصفیه‌خانه و انتقال آب از سد بار به شهر فیروزه با اعتبار ۱۵۰ میلیارد ریال بود که از این‌ میزان ۲۰ میلیارد ریال از محل منابع داخلی شرکت تامین شده است.
وی گفت: امسال ۱۲۰ میلیارد تومان اعتبار برای حوزه آب استان در نظر گرفته شده است که این رقم سال قبل ۱۱۰ میلیارد تومان بود که ۷۵ درصد آن اختصاص پیدا کرد.
وی با بیان اینکه سند سازگاری با کم‌آبی استان تا افق ۱۴۲۰ تهیه و تدوین شده، افزود: این سند بر اساس یک کار مشترک و خرد جمعی تهیه شده ولی به خاطر شدت خشکسالی شیب اجرای آن کاهش یافت تا شهروندان با مشکل مواجه نشوند و ما تنها استانی هستیم که سند سازگاری با کم‌آبی را با مشارکت مردم‌ تهیه کردیم.

وی ادامه داد: در چهارچوب این سند در ۱۴۰۵ باید در استان دیگر کسری مخزن نداشته باشیم که سال گذشته ۶۰۰ میلیون مترمکعب در مصرف آب صرفه‌جویی شد که این رقم تا پنج سال دیگر باید به ۸۴۰ میلیون برسد و تا ۱۴۲۰ به وضعیتی خواهیم رسید که ۷۵ درصد از آب‌های تجدیدپذیر استان دوباره به چرخه مصرف باز خواهد گشت.


مدیرعامل شرکت آب و فاضلاب خراسان رضوی نیز گفت: امسال علاوه بر بی‌آبی، با بی‌برقی هم مواجه بودیم و این در حالی است که هنوز اعتباری برای سال ۱۴۰۰ دریافت نکرده‌ایم.
سیدابراهیم علوی اظهار کرد: در شیوع موج های چهارم و پنجم کرونا باید سعی می‌کردیم آب ساعتی قطع نشود و به همین خاطر روزهای بسیار سختی را پشت سر گذاشتیم.
وی با بیان اینکه طرح آب‌رسانی از سد بار به شهر فیروزه، با همه مشکلات و کمبود اعتبارات به سرانجام رسید، افزود: اجرای مجتمع سرده با ۱۰ کیلومتر خط انتقال و یک مخزن هزار مترمکعبی و ایستگاه پمپاژی که ۱۸ روستا را زیر پوشش قرار دهد، نیز در دستور کار قرار دارد.
علوی بیان کرد: همچنین به زودی پیمانکار اجرای مجتمع آب‌رسانی به کلاته زینل این شهرستان با ۳۰ میلیارد ریال اعتبار، حفر گالری در محل چاه شماره سه فیروزه و اصلاح شبکه و خطوط انتقال با ۳۰ میلیارد ریال اعتبار در روستای سلیمانی در دستور کار قرار دارد و احداث آزمایشگاه صحت سنجی آب نیز که ۹۰ درصد پیشرفت داشته، طی یک ماه آینده به بهره‌برداری می‌رسد.
نماینده شهرستان های نیشابور، فیروزه و زبرخان در مجلس شورای اسلامی نیز گفت: با اجرای این طرح در بازه کوتاه مدت و میان مدت، مشکل آب شرب ساکنان فیروزه حل شد اما در بازه کوتاه مدت برای نیشابور در این‌ حوزه با مشکل مواجه هستیم.
هاجر چنارانی اظهار کرد: بازچرخانی و اجرای فاضلاب در نیشابور در دستور کار قرار دارد و مجری اجرای فاضلاب نیشابور عوض شده و مجتمع فولاد نیشابور جایگزین پیمانکار قبلی شده است که قرار بر این شده بخشی از چاه‌های آبی که در اختیار فولاد قرار دارد به تامین آب شرب شهر اختصاص یابد.

وی افزود: با اجرای طرح  فاضلاب و بازچرخانی آب در نیشابور، مشکل آب تا حد زیادی مرتفع می‌شود اما به خاطر افزایش قیمت‌ها، هزینه اجرای این طرح دوبرابر شده و از ۷۰۰ میلیارد تومان به هزار و ۴۰۰ میلیارد تومان رسیده است.
وی گفت: وضعیت آب شرب نیشابور بحرانی است و عمق چاه‌های آب منطقه از ۷۰ متر به بیش از ۳۰۰ متر رسیده است.

شاخص برخورداری فیروزه از آب شرب ۹۹ درصد است

فرماندار فیروزه نیز گفت: اکنون شاخص برخورداری این شهر از آب سالم آشامیدنی ۹۹ درصد است و کل روستاهای این شهرستان دارای آب سالم هستند.
ابوالفضل حکیم‌پور در این آیین اظهار داشت: یکی از طرح‌های مهم چند سال اخیر منطقه، که از مطالبات مهم مردم بوده طرح آب‌رسانی از سد بار بود که امروز به بهره برداری رسید.
وی در بخش دیگری از سخنانش گفت: شورای اسلامی شهر فیروزه دیگر فرصتی برای تعیین شهردار ندارد و باید تا ۱۷ مهرماه تکلیف شهرداری را مشخص کند و در شرایطی که تسهیلات ویژه شهرداری ها و دهیاری‌ها با نرخ بسیار پایین ابلاغ شده، باید از این فرصت برای توسعه شهر فیروزه نیز استفاده شود و فرصت‌ها از دست نرود.
طرح تصفیه‌خانه و خط انتقال آب شرب به شهرستان فیروزه از سد بار، که با هدف تامین و انتقال یک میلیون متر مکعب آب به این شهر به اجرا درآمده، ۱۵۰ میلیارد ریال اعتبار در برداشته است.

بخش نخست این طرح شامل احداث مخزن ۲ هزار مترمکعبی و چهار کیلومتر خط انتقال آب و بخش دوم احداث تصفیه‌خانه و هفت کیلومتر خط انتقال بوده است.
مرکز شهرستان‌ ۴۲ هزار نفری فیروزه در ۱۶۲ کیلومتری غرب مشهد قرار دارد.