بندرعباس – ایرنا – نخستین مرکز شتابدهنده بخش گردشگری در هرمزگان با هدف کمک به عملی شدن ایده‌ها در صنعت سفر و گردشگری این استان آغاز به کار کرد.

شتابدهنده مجموعه ای است که با برگزاری دوره های فشـرده حمـایتی قصـد تسـریع موفقیـت و پیشرفت شرکتهای نوپا را دارد. بسیاری از شرکت های تازه تاسیس، در مراحل اولیه رشد، به مشاوره مدیریتی، بازاریابی، مالی و فناورانه نیازمند هستند و هدف از برگزاری این دوره ها کمک همه جانبه به آنها است.

مدیرعامل اولین شتاب‌دهنده بخش گردشگری هرمزگان در آیین آغاز بکار این مجموعه گفت:‌ بسیاری از افراد تحصیل کرده در حوزه گردشگری و یا علاقه‌مندان به صنعت سفر و گردشگری برای آغاز فعالیت خود نیاز به شناخت نسبت به ظرفیت‌ها و بخش‌های مختلف متولی و وظایف هر کدام از آن‌ها دارند.

مهدی شیرخانی ادامه داد: این شتاب‌دهنده علاوه بر به اشتراک گذاشتن این داده‌ها به افراد دارای ایده و علاقه‌مند به فعالیت در صنعت سفر و گردشگری فضای مورد نیاز فعالیت، امکانات و تجیهزات می‌دهد و به آنان در جذب منابع مالی کمک می‌کند.

وی در بخش دیگری از سخنان خود برای روشن شدن ظرفیت اشتغال در بخش گردشگری و به‌خصوص گردشگری دریایی و ساحلی، ابراز کرد: ظرفیت اشتغال ۹۰۰ خانم در شناورهای مسافری در طول سواحل جنوبی کشور از خرمشهر تا چابهار وجود دارد اما تنها در هرمزگان از این ظرفیت استفاده می‌شود.

هرمزگان نیازمند شتابدهنده گردشگری بود

مدیرکل میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی هرمزگان هم در این مراسم اظهار کرد: این استان نیازمند چنین مجموعه‌ای که بتواند به علاقه‌مندان و دارندگان ایده برای عملی کردن آن‌ها بود.

سهراب بناوند در حاشیه این مراسم به خبرنگار ایرنا گفت: نبود شناخت کافی و تجربه لازم در زمینه گردشگری، نبود آشنایی با قانون کسب و کار در حوزه صنعت سفر و گردشگری و مسائل حقوقی مربوطه در زمینه کسب‌های این حوزه، نبود دسترسی به شبکه ارتباطی و افراد که موجب انزوای کسب و کار و محدودیت در بهره مندی از خرد جمعی و یا حتی از بین رفتن فرصت هم افزایی با آنها را موجب می‌شود، الگوی نامناسب بازار سازی و بازاریابی محصول‌ها و خدمت‌های جدید، درک نادرست از فعالان گردشگر و مخاطب خدمت‌ها و یا محصول‌ها، تأمین نشدن سرمایه در گردش و یا سرمایه لازم برای خرید سخت افزارهای لازم، هزینه‌های بالای تامین مکان برای کسب و کار، نبود آشنایی کافی با روش‌های جذب و تامین منابع مالی و نبود تاب آوری در بازار به شدت رقابتی صنعت سفر و گردشگری از چالش‌های این حوزه است.

وی ادامه داد: مراکز مشاوره تخصصی و شتابدهنده‌های گردشگری می‌تواند با تامین، تسهیل و راهبری این کسب و کارهای نوپا بسیاری از آنها را که دارای ایده و محصول نوآور، خلاق و دارای ارزش افزوده در زنجیره تامین و ارزش گردشگری هستند را تا تثبیت وضعیت و پایداری کنند و فراینده رشد آنها را از این برهه شتاب بدهند.

معرفی شدگان از سوی شتابدهند بخش گردشگری در اولویت دریافت وام بانکی قرار می‌گیرند

مدیرکل تعاون کار و رفاه اجتماعی هرمزگان هم در این آیین اظهار داشت: گردشگری به عنوان حوزه فرهنگی مرتبط با اقتصاد می‌تواند برای این استان بسیار راهگشا باشد.

هادی ابراهیمی ادامه داد: کارآفرینی برای بار کارفرمایی نیست بلکه کسی که با مدیریت ایده‌ها و نوآوری‌ها و منابع در جهت ایجاد ارزش حرکت می‌کند کارآفرین است و این ایجاد ارزش دارای اهمیت است.

وی اضافه کرد: اگر کارفرما از وضع موجود استفاده می‌کند کارآفرین با نگاه نو و تازه و با برهم زدن وضع موجود فرصت‌های جدیدی ایجاد می‌کند که تا پیش از این نبوده است.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان بیان کرد: حاضرم بخش زیادی از فعالیت‌های اداره خود را به چنین کسانی بدهم که نتیجه عمل‌کرد و نگاه تازه آن‌ها ایجاد فرصت‌های شغلی جدید است.

ابراهیمی اشاره کرد:‌ شتاب‌دهنده ها می‌توانند رابط بین مردم و دولت برای ایجاد اشتغال باشند و کارآفرینانی که توسط شتابدهنده بخش گردشگری معرفی شوند در اولویت پرداخت تسهیلات قرار می‌گیرند.

وی تأکید کرد: مدلی از ایجاد اشتغال مورد توجه است که به جوامع محلی و محیط زیست آسیبی وارد نکند و فعالیت در بخش گردشگری یکی از مهمترین روش‌های اشتغال است و تا زمانی که این جوامع در توسعه و کسب و کار مشارکت نکنند مشکل اشتغال هرمزگان حل نمی‌شود.

مدیرکل تعاون، کار و رفاه اجتماعی هرمزگان خاطر نشان کرد: سرمایه‌های اصلی جامعه این نوع انسان‌ها و شرکت‌هایی هستند که افراد را توانمند کرده تا وارد عرصه اشتغال شوند.

شتابدهنده‌ها شبکه سازی می‌شوند

مدیرکل فرهنگی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی هم گفت: وزارت تعاون در حال آماده سازی سامانه‌ای برای شبکه کردن شتابدهنده‌های زیر مجموعه خود است.

شهریار احمد بیگی ادامه داد: برند شدن هم در قالب آن شبکه رخ می‌دهد، اشتغال هم ایجاد می‌شود.

شهریار احمد بیگی اشاره کرد: همچنین کمیسیون فرهنگی دولت درحال تهیه منشوری است که در آن تکالیف و حقوق ضلع‌های بخش گردشگری مانند فعالان بخش گردشگری، خدمات دهنده‌، جوامع محلی و محیط زیست به صورت شفاف مشخص شده است.

وی ابراز کرد: احتمال دارد تا ۲ ماه دیگر این منشور تکمیل و پس از تصویب به اطلاع عمومی برسد.