به گزارش ایرنا از پایگاه اطلاع رسانی حج، نشست شورای برنامهریزی بعثه مقام معظم رهبری و سازمان حج و زیارت امروز - دوشنبه - به ریاست حجت الاسلام والمسلمین سید عبدالفتاح نواب نماینده ولی فقیه درامورحج و زیارت و سرپرست حجاج ایرانی تشکیل شد و گزارش کمیته های اعزام و فرهنگی و آموزشی اربعین وابسته به سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری ارائه و بررسی شد.
دراین جلسه ابتدا آقای علی رضا رشیدیان رئیس سازمان حج و زیارت و رئیس کمیته اعزام ستاد مرکزی اربعین ازاقدامات صورت گرفته دراین کمیته درخصوص اعزام زائران ایرانی به پیاده روی اربعین گزارش داد و به نقاط ضعف و قوت آن اشاره کرد.
وی با بیان اینکه با وجود اختصاص سهمیه ۶۰ هزار نفری، برآوردها حاکیست که بیش از این تعداد به عراق رفتند، ناهماهنگی هایی را که در مرزهای زمینی وجود داشت یادآور شد.
رئیس سازمان حج و زیارت در ادامه با بیان گزارشی از سفرخود به عتبات عالیات، اظهار داشت: درخصوص اعزام و ارائه خدمات کمیته ای تشکیل و مسائل و مشکلات بررسی خواهد شد.
وی همچنین با بیان اینکه تعداد بیماران بستری در اربعین امسال بسیار محدود بود به تلاش هایی که برای اعزام زائران ایرانی به اعتاب مقدسه صورت گرفته است، اشاره و ابراز امیدواری کرد که با استفاده از ظرفیت بیش از ۲۵۰۰ دفتر زیارتی زمینه جذب و اعزام زائران در قالب بسته های متنوع زیارتی و متناسب با درخواست های آنان درآینده فراهم و اعزام ها به عتبات عالیات مجددا راه اندازی شود.
در ادامه این نشست حجج الاسلام و المسلمین صحبت الله رحمانی معاون عتبات سازمان حج و زیارت و حمید احمدی رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین در خصوص ویژگی های مراسم اربعین امسال و فعالیت های صورت گرفته در حوزه های اجرایی و فرهنگی اربعین گزارش دادند.
رئیس کمیته فرهنگی و آموزشی اربعین تکریم از ۳۰۰ موکب عراقی، اعزام تیم های رسانه ای و مستند ساز، اهالی هنر، اساتید دانشگاه و مبلغان، گروههای روایتگری، نقالی و پرده خوانی، برگزاری جلسات سخنرانی و مراسم دعا و زیارت را از جمله این فعالیت ها برشمرد و به راه اندازی سی پلت فرم برای بهره مندی هرچه بیشترمخاطبان کنگره عظیم اربعین حسینی از این برنامه ها اشاره کرد.
معاون عتبات سازمان حج و زیارت نیز مشکلاتی را که در اعزام های هوایی و مرزهای زمینی برای زائران اتفاق افتاد؛ یادآور شد و بر لزوم همکاری متقابل و به هنگام کمیته های دست اندرکار در حوزه اربعین تاکید کرد.
در این جلسه، حجت الاسلام والمسلمین نواب نیزبا اشاره به انتظارات زائران اربعین از سازمان حج و زیارت و بعثه مقام معظم رهبری، تصریح کرد: در آسیب شناسی مراسم امسال باید نقاط قوت و ضعف احصاء شود و راهکارهای مناسب برای برطرف کردن آسیب ها و تقویت نقاط قوت ارائه گردد.
نماینده ولی فقیه در امور حج و زیارت افزود: ناهماهنگی ها در روند اقداماتی که باید در کمیته ها انجام شود عملکرد سازمان حج را زیر سوال می برد درحالیکه با کار منسجم و هماهنگ می توان مانع از آن شد.
وی تصریح کرد: اربعین یک کارملی است وکارملی به پشتیبانی ملی نیازدارد ومناسب ترین محل برای مدیریت این مراسم نیز سازمان حج و زیارت است.
برپایه این گزارش، حجت الاسلام والمسلمین نواب در آغاز این جلسه فرارسیدن رحلت پیامبراکرم(ص)، شهادت امام حسن و امام رضا (علیهما السلام) را تسلیت گفت و اظهار داشت: رسول گرامی اسلام با اخلاق خود مردم را جذب می کرد و این خلق در ذریه آن حضرت هم وجود داشت.
وی با بیان اینکه رفتار پیغمبر با هم نشینانش همیشه خوشرو، خندان، خوش خلق و ملایم بود، افزود: سرسلسله همه معصومین پیامبراسلام هستند و خداوند در قرآن درمورد آن حضرت می فرمایند: وَإِنَّکَ لَعَلیٰ خُلُقٍ عَظیمٍ - تو اخلاق عظیم و برجستهای داری.