نیویورک - ایرنا- زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد گفت: تروریسم نمی تواند و نباید با هیچ مذهب، ملیت ، تمدن یا گروه قومی گره زده شود و از آن برای توجیه تروریسم یا اقدامات ضد تروریسم که شامل دخالت در حریم خصوصی افراد است، مورد استفاده قرار گیرد.

به گزارش ایرنا، دکتر زهرا ارشادی سفیر و معاون نمایندگی جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل روز سه شنبه به وقت محلی، این سخنان را به نمایندگی از جنبش عدم تعهد با دستور کار «تدابیر برای امحاء تروریسم بین المللی» در کمیته ششم مجمع عمومی سازمان ملل متحد بیان کرد.

دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود:جنبش عدم تعهد تروریسم را در همه اشکال و مظاهر آن، از جمله تروریسم دولتی محکوم و رد کرده و مجددا حمایت خود را از مفاد مندرج در قطعنامه  ۴۶/۵۱ مجمع عمومی ۹ دسامبر ۱۹۹۱ و سایر قطعنامه های مربوط سازمان ملل  در مورد مشروعیت مبارزات مردم تحت سلطه و اشغال خارجی برای آزادی و اعمال حق تعیین سرنوشت را اعلام می کنند.

ارشادی گفت: جنبش عدم تعهد با تایید مجدد این نکته که اقدامات تروریستی نقض آشکار قوانین بین المللی  از جمله حقوق بین الملل بشردوستانه و حقوق بشر ، به ویژه حق حیات است و منجر به عدم برخورداری کامل حقوق بشر و آزادی های اساسی مردم می شود، این نوع اعمال را به مثابه به خطر انداختن تمامیت ارضی و ثبات دولتها و همچنین امنیت ملی، منطقه ای و بین المللی می داند که ثبات ملتها و اساس جوامع را تحت تأثیر قرار داده و پیامدهای نامطلوبی بر روند توسعه اقتصادی و اجتماعی گذاشته و باعث تخریب زیرساخت های فیزیکی و اقتصادی دولتها می شود.

سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل متحد تصریح کرد: جنبش عدم تعهد تاکید مجدد خود را بر احترام به حاکمیت ، تمامیت ارضی و استقلال سیاسی همه کشورها برطبق  منشور سازمان ملل متحد اعلام می کند.

وی افزود: جنبش عدم تعهد تاکید می کند که تروریسم را نباید با مبارزه مشروع مردم تحت سلطه استعمارگران یا بیگانگان و اشغال خارجی برای تعیین سرنوشت خود و رهایی ملی یکسان تصور کرد. جنبش تاکید می کند سرکوب مردم تحت اشغال خارجی همچنان باید به عنوان شدیدترین شکل تروریسم شناخته شود و استفاده از قدرت دولتی برای سرکوب و خشونت علیه مردمی که علیه اشغالگران خارجی برای رسیدن به حق مسلم خود مبارزه می کنند، محکوم شود.

 ارشادی گفت: تروریسم نمی تواند و نباید با هیچ مذهب ، ملیت ، تمدن یا گروه قومی مرتبط باشد (گره زده شود)  و از آن برای توجیه تروریسم یا اقدامات ضد تروریسم که شامل دخالت در حریم خصوصی افراد است، مورد استفاده قرار گیرد.

معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل تصریح کرد: جنبش عدم تعهد با آگاهی از لزوم اتخاذ تدابیر سریع و موثر برای از بین بردن تروریسم بین المللی، از همه دولتها طبق منشور سازمان ملل متحد، می خواهد تا به تعهدات خود در زمینه حقوق بین الملل و حقوق بین الملل بشردوستانه در مبارزه با تروریسم ، از جمله پیگرد یا در صورت لزوم استرداد عاملان اقدامات تروریستی عمل کند.

 دیپلمات ارشد جمهوری اسلامی ایران در سازمان ملل افزود: جنبش عدم تعهد استفاده یا تهدید به استفاده از زور ، تحمیل یا تهدید به اعمال ، توسط هر کشوری علیه هر کشور عضو غیر تعهد به بهانه مبارزه با تروریسم یا برای تعقیب اهداف سیاسی خود را رد می کند.

وی افزود:علاوه بر این، جنبش عدم تعهد تهیه فهرست های یکجانبه از سوی برخی از دولت ها علیه سایر دولت ها مبنی بر اتهام  حمایت از تروریسم رد کرده و آن را ناسازگار با قوانین  بین المللی می داند؛ ضمن اینکه به نوبه خود نوعی تروریسم روانی و سیاسی را شکل می دهد.

ارشادی اظهار داشت: جنبش بر آثار منفی تحریم های یکجانبه علیه کشورها در مبارزه با تروریسم تاکید و آن را محکوم می کند.

وی تاکید کرد: جنبش  عدم تعهد نگرانی خود را از تفسیر خودسرانه و ارائه نادرست از ادیان توسط گروه های تروریستی برای توجیه تروریسم در همه اشکال و جلوه های آن و همچنین افراط گرایی خشونت آمیز منجر به تروریسم اعلام می کند.

 سفیر و معاون نمایندگی ایران در سازمان ملل ادامه داد: جنبش عدم تعهد از همه کشورها می خواهد تا ضمن مقابله با تروریسم به همه حقوق بشر و آزادی های اساسی احترام بگذارند و بر تعهد خود در این زمینه برای جلوگیری از نقض حقوق بشر مطابق با حاکمیت قانون و تعهد خود بر اساس قوانین بین المللی ، به ویژه حقوق بین الملل بشر تاکید کنند.

ارشادی گفت: جنبش عدم تعهد بار دیگر خواستار برگزاری کنفرانس بین المللی تحت حمایت سازمان ملل متحد برای سازماندهی مشترک جامعه بین المللی در قبال تروریسم در همه اشکال و جلوه های آن از جمله شناسایی علل اصلی آن می شود.

وی ادامه داد: جنبش عدم تعهد بر اهمیت انعقاد یک کنوانسیون جامع برای مبارزه با تروریسم بین المللی تاکید کرده و همچنین مسوولیت اصلی کشورهای عضو در اجرای استراتژی مبارزه با تروریسم را یادآور می شود .

به گفته وی، جنبش عدم تعهد از برگزاری اولین کنگره جهانی قربانیان تروریسم که قرار است توسط سازمان ملل متحد در  دسامبر ۲۰۲۱ برگزار شود، استقبال می کند.