فرمانده سپاه ناحیه جهرم چهارشنبه در جلسه با رئیس آموزش و پرورش شهرستان جهرم گفت: در قالب این رزمایش دانشآموزان بازمانده از تحصیل با کمک طلاب بسیجی، دانشجویان و فرهنگیان بسیجی و با استفاده از بسیج دانشآموزی و بسیج فرهنگیان، به صورت جهادی و در قالب رزمایش جهاد تحصیلی، تا ۲۰ مهرماه شناسایی خواهند شد و سپس برنامههای آموزشی، اقتصادی و فرهنگی مورد نیاز، اجرا خواهد شد.
سرهنگ غلامعلی احمدی جابری افزود: آموزش و پرورش رکن و پایه اصلی جامعه است و نیاز است مشکلات آن حل شود. حل مشکلات آموزش و پرورش باعث افزایش کیفیت تعلیم و تربیت میشود.دو مجموعه بسیج دانشآموزی و بسیج فرهنگیان همواره یار و همراه آموزش و پرورش بودهاند.
مدیر آموزش و پرورش شهرستان جهرم نیز گفت: سال گذشته تنها در مقطع ابتدایی و در پایه اول ۲۰۰ دانشآموز بازمانده از تحصیل داشتهایم. طبق آمار، نبود زیر ساختهای فضای مجازی، ترس از کرونا و قبول نداشتن آموزش مجازی، سه مانع بزرگ ورود دانشآموزان بدو ورود پایه اول دبستان بوده است.
مهدی نیکفر افزود: بیش از ۵۰۰ دانش آموز کلاس ششم، در مقطع متوسطه ثبت نام نکردهاند. عمده این افراد، که دختران درصد بیشتری را شامل میشوند به دلیل مسائل فرهنگی، دوری از مدرسه و مسائل اقتصادی در پایه هفتم ثبت نام نکرده و از تحصیل بازماندهاند.
وی با بیان اینکه جذب دانشآموزان بازمانده از تحصیل، هدف کلان سند تحول بنیادین است، ادامه داد: مدارس ابتدایی روستایی میتوانند با جمعیت ده نفر به صورت چند پایه به فعالیت بپردازند، اما مدارس مقطع متوسطه بر اساس قانون با حداقل ۷۰ دانشآموز به صورت تک جنسیتی میتوانند فعالیت کنند که همین موضوع باعث میشود در بسیاری از روستاها و مناطق، دسترسی به مدرسه متوسطه محدود شود.
نیک فر ابراز کرد: افتتاح خوابگاه شبانهروزی مدرسه دخترانه حاج ابراهیمی در منطقه اردوگاه و شهید فهمیده میتواند موجب کاهش آمار بازماندگان از تحصیل، مخصوصا در منطقه جاده لار و بخش مرکزی شود.
به گفته رئیس آموزش و پرورش جهرم، انجام این رزمایش در سه بخشِ شناسایی، سازماندهی و عملیاتی صورت میگیرد که مقرر شد تا ۲۰ مهرماه مرحله شناسایی اتمام پذیرد.
شهرستان جهرم در فاصله ۱۹۳ کیلومتری از جنوب شرق شیراز قرار دارد.