تهران- ایرنا- عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان اینکه محدودیت واردات برندهای کره‌ای لوازم خانگی در شرایط خاصی گرفته شده و این سیاست دائمی نیست، گفت: تولید کنندگان داخلی باید از فرصت ایجاد شده برای ارتقای کیفیت کالای خود استفاده کنند.

حجت الاسلام «محمدحسین حسین زاده بحرینی» در گفت و گو با خبرنگار سیاسی ایرنا با اشاره به سیاست‌های اعلام شده درباره فعالیت برندهای کره ای لوازم خانگی، گفت: اگر فعالان صنعت لوازم خانگی از این فرصت به درستی استفاده کنند، سبب رشد صنعت لوازم خانگی کشور خواهد شد. اما اگر این موضوع سبب بهبود و افزایش کیفیت محصولات و کاهش قیمت تمام شده محصولات لوازم خانگی نشود، عدم واردات به ضرر اقتصاد کشور خواهد بود.

نماینده مردم مشهد و کلات افزود:‌ البته محدودیت‌های ایجاد شده برای برندهای خارجی سیاست دائمی کشور نیست و در شرایط خاص این تصمیم گرفته شده است. چرا که در شرایط عادی باز بودن مسیر صادرات و واردات به ارتقای رقابت‌پذیری کشور کمک می‌کند.

حسین زاده بحرینی با بیان اینکه کشور در این زمان در شرایط خاصی است، یادآور شد: شرکت‌های کره جنوبی به دنبال این بودند از محل ارزهای بلوکه شده جمهوری اسلامی دراین کشور اقدام به واردات محصولات خود به ایران کنند. اما هر عقل سلیمی می‌داند در صورت اجرای اقدام شرکت‌های کره‌ای، صنعت لوازم خانگی کشور زمین گیر می‌شود.

وی تصریح کرد: اگر فعالان و تولیدکنندگان صنعت لوازم خانگی از این فرصت طلایی به درستی استفاده کنند، قطعا به نفع خود آنها و اقتصاد کشور خواهد بود

رایزن‌های اقتصادی وزارت خارجه برای صادرات لوازم خانگی تقویت شوند

همچنین «محمدصالح جوکار» نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی به خبرنگار سیاسی ایرنا گفت: کشور واردات را قطع نکرده است بلکه در واردات تاکید به مواد اولیه و آنچه که مورد نیاز عرصه تولید کشور است، در نظر گرفته شده است.

وی ادامه داد: وقتی کالایی در داخل کشور تولید می‌شود و در آن خودکفا هستیم، چه نیازی هست از کشورهای دیگر آن کالا را وارد کنیم. چرا که این عمل با شعار ما که حمایت از تولید است، منافات دارد.

نماینده مردم یزد در مجلس شورای اسلامی افزود: با حمایت از تولید کننده داخلی و ارتقای سطح تولیدات داخلی،  هم ارز را برای کالاهای خارجی خرج نکردیم، هم از تولید داخلی حمایت شده و زمینه صادرات به دیگر کشورهای دنیا فراهم می‌شود. البته برای تحقق صادرات باید وزارت امورخارجه بیش از پیش فعالتر شود و در این زمینه نیاز به تقویت رایزن‌ها اقتصادی وزارت خارجه احساس می‌شود.

رییس کمیسیون امورداخلی کشور و شوراها خاطرنشان کرد: اینکه ما بخواهیم از کشورهایی که در دوران تحریمی از اعطای لوازم یدکی خودداری کردند، ‌واردات کالا داشته باشیم قطعا درست نیست و بهتر  است در این زمان که تولید لوازم خانگی به خودکفایی رسیده است، از آنها حمایت کنیم.